Mandatul deputatului Francisc Tobă, contestat de AUR, a fost validat de Parlament

Mandatul deputatului Francist Tobă a fost validat
Mandatul deputatului Francist Tobă a fost validat

Francisc Tobă, al cărui nume apare în dosarul represiunii de la Sibiu din timpul Revoluției din 1989, a fost validat, acesta depunând și jurământul în Parlament.

Francisc Tobă a fost ales deputat de Brașov pe listele AUR, după ce partidul din care face Partidul Neamul Românesc (condus de Ninel Peia), a încheiat un protocol electoral cu AUR. După alegeri, formațiunea l-a exclus și a cerut ca mandatul său să nu fie validat.

Comisia de validare a înaintat un raport pozitiv pentru validarea mandatului lui Francisc Tobă. Au fost 155 de voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă”, o abţinere, în timp ce trei deputaţi nu au votat.

În decembrie 2020, au fost validate aproape toate mandatele parlamentarilor, mai puțin al lui Francisc Tobă, deoarece lipseau din dosar o serie de documente în original, iar decizia de validare a mandatului său a fost amânată.

Locotenent-colonel în rezervă, el a fost ales pe lista Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) în Brașov la alegerile din 27 septembrie, însă de atunci partidul a solicitat ca mandatul acestuia să fie invalidat din cauza acestor acuzații.

Mandatul lui Francisc Tobă a fost validat totuși după o modificare a regulamentului celor două camere, astfel încât să nu mai fie verificate în Comisia de validare a Parlamentului documentele deja validate de birourile electorale.

Coaliția de guvernare spune că regulamentul a fost clarificat, în timp ce parlamentarii AUR acuză că tocmai această modificare a regulamentului ar fi permis validarea mandatului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel