Mandat Consiliul Concurenței. Poate fi reînnoit

 Comisiile juridică şi pentru industrii din Camera Deputaţilor au decis luni, la rediscutarea modificărilor pe legea Consiliului Concurenţei, ca durata mandatului membrilor acestei instituţii să fie de 5 ani, fiind eliminată prevederea că acest mandat poate fi reînnoit doar o singură dată. 

Deputaţii din cele două comisii au reanalizat, astfel, amendamentele la acest proiect de lege, care a fost retrimis din plenul Camerei. 

În acest sens, comisiile au revenit asupra prevederii care presupunea că mandatul membrilor Consiliului Concurenţei este de 5 ani şi nu poate fi reînnoit mai mult de o singură dată. 

De asemenea, deputaţii au introdus şi un text, la propunerea Consiliului Concurenţei, potrivit căruia instituţia poate fi reprezentată în faţa instanţelor de judecată de către funcţionarii publici de specialitate cu studii juridice. 

Vechimea de 10 ani, obligatorie 

Deputaţii din comisii au lăsat însă nemodificată prevederea potrivit căreia preşedintele Consiliului Concurenţei trebuie aibă o vechime de minimum 10 ani în activităţi din domeniul economic sau juridic, să dea dovadă de înaltă competenţă profesională în domeniul concurenţei sau ajutorului de stat şi să beneficieze de o bună reputaţie. 

Membrii Consiliului Concurenţei vor fi numiţi prin decret de preşedintele României, pe baza votului dat de Parlament, la propunerea Comisiilor juridice ale celor două Camere, conform textului din raportul celor două comisii. 

Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel