Urmărește emisiunea live


Manda, replică la atacurile lui Iohannis

Claudiu Manda
Claudiu Manda

Claudiu Manda a avut prima reacție după ce Administrația prezidențială a criticat dur proiectul de buget pentru anul 2019. 

Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, a declarat miercuri că orice comentariu pe tema bugetului de stat pe 2019 "este de prisos", întrucât acesta respectă indicatorii macroeconomici, se încadrează în ţinta de deficit şi răspunde aşteptărilor populaţiei. 

El a adăugat că se bucură că Administraţia Prezidenţială a citit atât de repede bugetul de stat, afirmând că "se mişcă foarte repede atunci când au nevoie sau interes". 

"Mă bucur că l-au citit atât de repede. (...). L-au citit foarte repede, felicitări, se mişcă foarte repede atunci când au nevoie sau interes (...), bugetul respectă indicatorii macroeconomici, avem creştere economică, ne încadrăm în ţinta de deficit, răspunde aşteptărilor populaţiei, sunt bani care vin pentru investiţii, sunt bani care vin pentru creşterea de salarii şi de pensii, lucrurile au fost dezbătute ore întregi, zile întregi în Parlament şi în comisii, de aici încolo orice comentariu este de prisos", a susţinut Manda, întrebat cum comentează declaraţia purtătorului de cuvânt al preşedintelui României, conform căreia bugetul pe anul acesta a fost făcut pentru nevoile social-democraţilor. 

Întrebat dacă este posibil ca preşedintele Iohannis să întoarcă bugetul în Parlament, Manda a spus că "dacă citeşte în ritmul în care citea, s-ar putea ca abia în noiembrie să avem un răspuns". 

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat miercuri că şeful statului va lua zilele următoare o decizie cu privire la legile bugetului de stat şi asigurărilor sociale, adăugând însă că proiectul adoptat de Parlament nu este destinat dezvoltării şi progresului ţării, ci "bunăstării PSD".

Vezi și: Prim-ministrul Dăncilă l-a sunat pe Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel