EXCLUSIV  Hellvig, denunțat de SRI-Coldea. Modus operandi ca la Iohannis

Claudiu Manda, șeful comisiei de control a activității SRI a devoalat pentru DCNews modul în care Eduard Hellvig a fost blocat în anul 2012 printr-un dosar de incompatibilitate. Manda spune că totul a pornit de la o notă de informare trimisă de SRI către ANI, exact pe modelul dosarului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis din anul 2013.

La vremea respectivă, Eduard Hellvig era secretarul general al PNL și coordona campania pentru alegerile parlamentare din 2012. 

"În cazul domnului Hellvig, exact la începutul campaniei din 2012 pentru alegerile parlamentare, în care era clar că USL ar fi câștigat majoritatea și ar fi făcut guvernul, apare o adresă de la SRI către ANI care spune că domnul Hellvig este angajat din 2004 la o firmă și că se afllă în stare de incompatibilitate fiind și parlamentar și ministru în perioada respectivă. El demisionase de la acea firmă. Din câte am înțeles, nici n-a apucat ANI să întrebe clar și să vină cu documente prin care să ateste că și-a dat demisia din respectiva firma și i s-a întocmit un dosar, s-a mers în instanță și și-a dat demisia. Nu mai putea fi ministru în acea vreme pentru că avea deja un dosar de incompatibilitate și trebuia să-și rezolve aceste probleme," a declarat Claudiu Manda la interviurile DCNews.

Acesta pare să fie un adevărat modus operandi, Claudiu Manda povestind pentru DCNews cum Klaus Iohannis a fost oprit în anul 2013 printr-un dosar de incompatibilitate. 

Vezi răspunsul complet al  lui Claudiu Manda:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel