Manda, despre modificarea Constituției: Cred că ar trebui discutat...

Bogdan Cotigă / 08 oct 2018 / 15:10 Salveaza PDF Comentarii
Claudiu Manda
Descriere foto: Claudiu Manda

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat luni că o discuţie privind modificarea Constituţiei ar trebui să aibă loc, la un moment dat, între toate partidele politice, în contextul existenţei mai multor conflicte de natură constituţională tranşate de CCR.

'Eu cred că ar trebui discutat, la un moment dat, între toate partidele politice, despre modificarea Constituţiei. Cred că sunt destul de multe elemente pe care le-am tot văzut, conflicte de natură constituţională tranşate de Curtea Constituţională. Cred că mai avem cel puţin două referendumuri care nu au fost validate ca procent, dar sigur că a însemnat un mesaj. Cred că a fost o misiune pe care USL a stabilit-o la un moment dat, când vorbeam de regionalizare, şi cred că sunt astfel de subiecte', a susţinut Manda, la Palatul Parlamentului.

Revine tema parlamentului cu 300 de locuri

Potrivit senatorului social-democrat, regionalizarea, vot uninominal pe colegii şi 300 de parlamentari sunt doar câteva teme care ar putea fi puse în discuţie. 'Regionalizarea, 300 de parlamentari, vot uninominal pe colegii - eu văd Parlament bicameral cu 200 de parlamentari - vot uninominal pe colegii, aşa cum a fost la referendum. Acest subiect (n.r. - referendumul privind familia), unde avem 3,7 milioane de persoane care s-au pronunţat şi nu ştiu dacă mai sunt şi altele, pe care la un moment dat cred că toţi factorii politici ar putea să le discute atunci când se vor pune vreodată în viitor în dezbatere astfel de subiecte', a punctat Manda. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24