Manchester United, AS Roma, Villarreal şi Arsenal, calificate în semifinalele Europa League

Manchester United, AS Roma, Villarreal şi Arsenal s-au calificat, joi seara, în semifinalele competiţiei de fotbal Europa League, după meciurile din manşa secundă a sferturilor de finală.

În penultimul act, Manchester United o va întâlni pe AS Roma, iar Villarreal o va înfrunta pe Arsenal Londra. Slavia, cu internaţionalul român Nicolae Stanciu pe teren în prima repriză, a fost surclasată de Arsenal cu 4-0, la Praga, după 1-1 în tur.  Campioana Cehiei a trecut prin zece minute de degringoladă care au decis soarta calificării. A fost mai întâi un gol al tunarilor, anulat de VAR, apoi Nicolas Pepe (18) a deschis scorul, Alexandre Lacazette a majorat diferenţa (21 - penalty), iar Bukayo Saka (24) a ridicat scorul la 3-0 pentru londonezi. Pe final, Arsenal a mai înscris o dată, prin Lacazette (77).

Cealaltă echipă engleză aflată în competiţie, Manchester United, a trecut de Granada cu 2-0, acelaşi scor ca în tur. Meciul de pe Old Trafford a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs. Uruguayanul Cavani a deschis scorul (6), tabela fiind închisă de autogolul lui Jesus Vallejo (90+1).

Villarreal a învins-o din nou pe Dinamo Zagreb, cu 2-1, după 1-0 în Croaţia. Paco Alcacer (36) şi Gerard Moreno (43) au marcat în prima repriză pentru Submarinul galben, golul de onoare al oaspeţilor fiind reuşit de Mislav Orsic (74). Atacantul nigerian Samuel Chukwueze, de la gazde, a nimerit de două ori bara, o dată în fiecare repriză.

Cel mai strâns meci a fost cel de pe Stadio Olimpico, unde AS Roma şi Ajax au încheiat nedecis, iar formaţia italiană s-a calificat în penultimul act graţie victoriei din tur, cu 2-1. Ajax a deschis scorul prin Brian Brobbey (49) şi apoi a avut câteva momente 2-0, dar golul lui Dusan Tadic a fost fost anulat de VAR. AS Roma a reuşit egalarea prin Edin Dzeko (72) şi a rezistat până la final asalturilor lăncierilor. Finala competiţiei va avea loc în data de 26 mai, la Gdansk (Polonia).

Rezultate: (+) Manchester United - Granada 2-0 Au marcat: Edinson Cavani 6, Jesus Vallejo (autogol) 90+1. Arbitru: Istvan Kovacs (România). În tur: 2-0.

(+) AS Roma - Ajax Amsterdam 1-1 Au marcat: Edin Dzeko 72, respectiv Brian Brobbey 49. În tur: 2-1.

Slavia Praga - (+) Arsenal Londra 0-4 Au marcat: Nicolas Pepe 18, Alexandre Lacazette 21 - penalty, 77, Bukayo Saka 24. În tur: 1-1.

(+) Villarreal - Dinamo Zagreb 2-1 Au marcat: Paco Alcacer 36, Gerard Moreno 43, respectiv Mislav Orsic 74. În tur: 1-0. Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în semifinale. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel