Manager de spital COVID, mesaj dureros. "Îmi este ruşine în faţa colegilor"

Managerul spitalului Rădăuţi, din judeţul Suceava, spital suport COVID-19, a transmis un mesaj dureros şi a afirmat că îi este ruşine în faţa colegilor. Acesta face un apel disperat la ministerul Sănătăţii şi la Guvern. 

"La data de 16 iulie, atenționam prin mesaj cu confirmare de primire ministrul sănătății, în legătură cu potențiala nedreptate pe care speram atunci că o legiferează din neatenție, prin mutarea responsabilității acordării suplimentului financiar acordat personalului medical implicat în tratarea COVID19, din sarcina guvernului în sarcina spitalelor... Anunțând ministrul sănătății, am crezut, așa cum am crezut și la celelalte întârzieri, că ceea ce a fost omisiune, se va îndrepta și, de bună credință, din bugetul spitalului și așa vlăguit de legi și ordonanțe care în loc să sprijine unitățile sanitare în această pandemie, cu toate creșterile de prețuri, limitează funcționarea spitalului pe baza unor indicatori ai anului 2017, am acordat aceste drepturi salariale, fără că unitatea sanitară să primească (până acum) și sumele cuvenite în acest sens. A trecut aproape o lună de atunci și din păcate, chiar dacă am resolicitat ministrului (la data de 5 august, tot prin mesaj cu confirmare de primire) clarificări privind alocarea acestor fonduri legiferate de MS... nu am primit răspuns, sens în care, se pare că singura unitate spitalicească care a acordat aceste drepturi luna trecută din buget propriu, nu mai poate să le aloce...", a scris Traian Andronachi, managerul spitalului din Rădăuţi, pe Facebook. 

"NU POT să mă ABŢIN acum"


"Mă întreb retoric, și fără legătură cu vreo campanie electorală, cum e posibil ca tu, legiuitor, să lovești exact în cei pe care ar trebui să îi susții în aceste momente? Sunt chestiuni peste care omul care vremelnic e managerul spitalului din Rădăuți, nu poate să treacă! Spitalul din Rădăuți, spital care este finanțat de aproape 6 ori mai puțin decât spitalul județean, deși are un grad de ocupare mai mare, a făcut față de-a lungul timpului, în timp ce alte unități s-au închis rând pe rând, spital care deși nu a primit rangul de spital de urgență, cu toate că a făcut toate demersurile în acest sens, a fost și se comportă ca un spital de urgență și îndeplinește nu numai de drept (toate condițiile impuse de legiuitor) ci mai ales în fapt, fără conducere militară, a preluat toate cazurile din județ pt că celelalte spitale erau închise... Am tăcut și atunci când am constatat că, având un grad de ocupare a paturilor mai mare decât spitalul superior, avem o finanțare de aprope 6 ori mai mică, însă când e vorba de drepturile colegilor mei, care nu refuză cazuri, care nu au spus că le este depășită competența atunci când alte unități refuzau, NU POT să mă ABȚIN acum!", a mai scris managerul. 

"Îmi este ruşine"

"Am tăcut atunci când nu ați plătit concediile medicale pe care le plăteşte spitalul, deși obligația constituțională e a statului (și vorbim de întârzieri de 6 luni de zile), am tăcut atunci când ați afirmat, având suport mediatic maxim, că ați virat suplimentul de 2500 de lei cuvenit personalului medical implicat în tratarea COVID către spitale, deși a trecut destul de multă vreme până au întrat banii, am înghițit în sec când am constatat că nu plătiți serviciile medicale pe care le prestează spitalul (și vorbim de facturi imense) însă mi se pare inadmisibil să nu plătiți drepturile salariale pe care le stabiliți prin lege, exact către oamenii de care știți că aveți maximă nevoie în aceste momente, precum sunt cadrele medicale din spitalul Rădăuți, spital care deși a fost și este supus unei presiuni enorme, NU A DEZAMĂGIT!

Îmi este rușine pt că nu știu cum să răspund colegilor din spital și mesajului primit de la un asistent care lucrează în ture de 12 ore în secția COVID a spitalului din Rădăuți... spital și angajați care plătesc statului impozite de aproape jumătate din salariu!

"Cu scuzele de rigoare domnule manager. Dar trebuie să spun ceva... A fost trist când am primit fluturașîi de salarii azi. Eu vă rog doar să veniți să ne asistați la o tură de 12 ore. Pe secție de Covid."", a conchis Traian Andronachi postarea sa de pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel