Mâna dreaptă a lui Tudose: Dialogul partidelor politice...

Vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că dezvoltarea relaţiilor cu China reprezintă un obiectiv important constant al statelor central şi est-europene. 

Declarația a fost făcută în deschiderea forumului ”Dialogul partidelor politice China - Ţările Europei Centrale şi de Est 2017”.

”Suntem onoraţi să organizăm în România această reuniune care oferă partidelor politice din ţările participante la formatul 16+1 ocazia de aprofundare şi extindere a dezbaterii pe marginea unor subiecte de importanţă deosebită de dezvoltare în continuare a relaţiilor între statele noastre. (...) Dialogul partidelor politice pe care îl găzduim astăzi la Bucureşti are o trăsătură care îi conferă o semnificaţie aparte. (...) Diversitatea însăşi a partidelor reprezentate la dialogul nostru le îmbogăţeşte experienţa fie că se află la guvernare, fie în opoziţie şi, în egală măsură, demonstrează că dezvoltarea relaţiilor cu China reprezintă un obiectiv important constant al ţările central şi est-europene”, a afirmat Ciolacu.

[citeste si]

El a adăugat că ”dialogul care începe astăzi la Bucureşti este menit să abordeze modul în care regiunea noastră poate contribui la materializarea acestei iniţiative, astfel încât Europa Centrală şi de Est să devină o componentă importantă în fluxurile de produse, servicii şi idei, dintre spaţiul european şi asiatic. (...) România ca stat membru al UE sprijină pe deplin acest obiectiv şi se implică efectiv în eforturile depuse în această direcţie. Ceea ce ne determină să acţionăm astfel este aprecierea noastră conform căreia esenţa iniţiativei (...) 'Belt and Road' este conectivitatea sub multiplele ei aspecte. Dezvoltarea conectivităţii reprezintă un obiectiv care poate genera creştere economică, poate conduce la multiplicarea schimburilor interumane, poate sprijini eforturile de a identifica soluţii pentru problemele care pot afecta dezvoltarea societăţilor noastre. Şi, nu în ultimul rând, poate contribui la crearea premiselor pentru aplanarea şi chiar soluţionarea unor tensiuni şi conflicte”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel