Mamele pot lua indemnizație și pot avea și alte venituri. Proiect adoptat de Senat

Senatul a adoptat tacit astăzi inițiativa lui Liviu Dragnea prin care mamele pot lua indemnizația pentru creșterea copilului și, în același timp, vor putea realiza și venituri din activități independente, potrivit Mediafax. Camera Deputaților este însă cea decizională. 

Proiectul de lege propune modificarea şi completarea art.16 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Astfel, inițiativa propune introducerea unei noi litere d) care prevede că indemnizația pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită: ”realizează venituri din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură definite la art. 67, art. 70 și art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de nivelul acestora”.

De asemenea, pentru aplicarea prevederilor propunerii legislative, ”după adoptarea acestei legi, va fi necesară modificarea Hotărârii Guvernului nr. 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare”, conform sursei citate.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel