Urmărește emisiunea live


Mamele care fumează cannabis dau naștere unor copii agresivi și anxioși (STUDIU)

Pexels
Pexels

Un nou studiu a analizat mamele care aleg să folosească cannabis în timpul sarcinii și a ajuns la noi concluzii despre obiceiul de consum. 

Din ce în ce mai multe femei de peste ocean folosesc cannabis în timpul sarcinii, dar acest obicei ar trebui să le dea de gândit, susțin experții în sănătate, scrie CNN. Cercetătorii au descoperit o legătură între consumul de marijuana la viitoarele mame și autism sau psihoză manifestată în copilărie.

Actualmente, un mic studiu a făcut o legătură între consumul de canabis și modul cum poate afecta placenta, fiind legat în același timp de niveluri mai ridicate de anxietate, agresivitate și hiperactivitate la copii.

Studiu amplu asupra copiilor și mămicilor

Cercetătorii americani au analizat 322 de perechi mamă-copil din New York, care au făcut parte dintr-un proiect de cercetare mai amplu privind stresul în timpul sarcinii. Când copiii aveau între 3 și 6 ani, nivelurile hormonale au fost măsurate din mostre de păr, fiind utilizate înregistrări EKG pentru a măsura funcțiile inimii, iar funcționarea comportamentală și emoțională a fost evaluată pe baza anchetelor parentale.

Echipa de studiu a analizat, de asemenea, țesutul placentar colectat la momentul nașterii pentru unii dintre participanți.

Studiul, realizat pe un eșantion mic 

„Acest nou studiu susține un număr tot mai mare de dovezi conform cărora fumatul de canabis în timpul sarcinii este asociat cu rezultate adverse pentru femei și copiii lor”, a declarat dr. Daghni Rajasingam, obstetrician și purtător de cuvânt al Colegiului Regal de Obstetricieni și Ginecologi din Regatul Unit.

„Știm din studiile anterioare că utilizarea canabisului în timpul sarcinii este legată de afectarea dezvoltării creierului fetal, nașterea unor fetuși morți, greutate mică la naștere și naștere prematură, dari și anxietate, agresivitate, hiperactivitate și niveluri mai mari de cortizol, hormonul stresului, la copii. Există doar un eșantion mic de femei și copii utilizat în acest studiu și am dori să vedem mai multe cercetări efectuate în acest domeniu”, a mai spus cercetătoarea. 

Te-ar mai putea interesa și: Un bărbat care suferea de convulsii misterioase, diagnosticat cu un parazit ce trăia în creierul lui de zeci de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel