Mămăligă, truc la îndemână pentru o rețetă perfectă

Rodica Mitu / 02 noi 2019 / 17:04 Salveaza PDF Comentarii

Mămăliga, pe lângă faptul că e gustoasă, este și sănătoasă.

Ingrediente pentru rețeta cu mămăligă

 

4 căni de apă  

1 cană de mălai

1 linguriță de sare

1 bucățică mică de unt

1/2 de cană de parmezan ras și o linguriță în plus pentru garnitură

Mămăligă, mod de preparare

 

Pune apa la fiert, adăugând lingurița de sare. Când începe să fiarbă apa, adaugă mălaiul puțin câte puțin și începe să amesteci cu o lingură de lemn. Continuă să amesteci mălaiul în jur de cinci minute. Dă focul mai încet și continuă să amesteci în mod constant, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Timpul de fierbere recomandat este de aproximativ 20-30 de minute.  

După oprește focul și adaugă în mămăligă bucata de unt. Amestecă până când untul se topește parțial și apoi adaugă o jumătate de cană de parmezan. După ce ai amestecat bine, acoperă mămăliga și las-o să stea 5 minute până se îngroașă, notează divahair.ro. Transferă apoi amestecul într-un vas de servire și adaugă restul de parmezan ras peste mămăligă.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22