Majoritate CGMB pro Oprescu, rezultat oficial

Viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, şi-a anunţat demisia din funcţie. În această situație, Gabriel Pîrvu, consilier general care s-a alăturat noii majorități cu PSD a fost ales drept noul viceprimar. Totodată, şase consilieri din PDL şi PPDD au devenit independenţi. Cei care au plecat din PDL au format o nouă majoritate, împreună cu PPDD şi PSD-PC, scăpând de riscul de a-și pierde mandatul, ca urmare a Ordonanței de Guvern pentru traseiști.

Astfel, în prezent PSD are cel mai mare număr de consilieri. Sunt validați în funcție 51 de consilieri din 55: 7 PDL, 4 PPDD, 14 PNL, 16 PSD, 4 PC si 6 independenți. Urmează să fie validați în funcție încă 3 consilieri de la PSD și 1 de la PDL.

Mai mult, noua majoritate a introdus pe ordinea de zi 30 de proiecte care nu au fost prezentate celorlalți consilieri generali înaintea ședinței, inclusiv schimbarea membrilor în consiliile de administrație ale RATB și RADET. 

Înainte de şedinţa CGMB de joi, consilierii Virginia Mihailovici, Gabriel Pîrvu și Cristian Țugurel au fost excluși din PDL ca urmare a neparticipării lor repetate la ședințele de grup ale consilierilor PDL București, informează un comunicat de presă al partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel