Majorare pensii. Chirieac: E ABSURD! Să știe CLAR, FERM și fără echivoc că NU se va întâmpla

Sursa: România TV
Sursa: România TV

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre legea pensiilor, despre majorarea acestora cu 40%, despre colectarea banilor pentru pensii, dar și despre planul de rezervă în ceea ce privește eliminarea pensiilor speciale.

”Avem acest handicap major, această bombă care a explodat sau va exploda în brațele liberalilor și anume majorarea pensiilor cu 40%, fapt nesustenabil. Deci lăsați legea. Nu se poate! Când economia crește cu 4%, stați să vedem dacă va crește cu 4%, să spunem însă că va crește, nu poți majora pensiile cu 40%", a subliniat Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

E absurd! 

"E absurd! Și tot avem acest calcul simplu, cheluielile în acest an, în România, an electoral, foarte greu, locale și parlamentare, sunt bugetate 400 de miliarde, veniturile sunt bugetate la 350 de miliarde. O să spuneți dar... Bine, dar ce? Anul trecut PSD-ul a reușit să colecteze 290 de miliarde. Deci PNL-ul, din pământ, din iarbă verde și-a bugetat acolo, în bugetul luat din angajarea răspunderii, 60 de miliarde de lei în plus. 12, 13 miliarde de euro în plus, peste 1 miliard de euro pe lună. E absurd să creadă cineva că vor reuși să colecteze acești bani, pentru că nu au de unde. Și mai spun un lucru, că așa e corect. Și PSD-ul, dacă vine mâine la guvernare nu are de unde să majoreze pensiile cu 40%", a mai spus Chirieac. 

E bine să știe clar, ferm, fără echivoc!

"Întârzierea aceea din alegerile prezidențiale, din căderea Guvernului, numirea altui Guvern, tot programul acela politic care se baza pe consum, frânat de 4, 5 luni de zile, nu mai are cum să se majoreze. Eu zic că e bine să nu creăm un orizont de așteptare, pentru că părinții noștri, bunicii noștri, oamenii ăștia cu bună credință și bună cuviință care au clădit această țară și ne-au făcut, se așteaptă săracii, că ei nu au pensii speciale, ca de la 1 septembrie să le crească pensia cu 40%. E bine să știe clar, ferm, fără echivoc, că nu se va întâmpla acest lucru! Sper să fie totuși o majorare de 10% și cei 40% să fie întinși pe un an, pe doi", a adăugat analistul politic.

Planul de rezervă pentru eliminarea pensiilor speciale

"Pensiile astea speciale costă vreo 9 miliarde de lei pe an. 2 miliarde de euro. Sunt echivalentul a patru milioane de pensii normale, pe contributivitate. Problema este că majorarea pensiilor de la 1 septembrie costă anul acesta 25 de miliarde, anul viitor 75 de miliarde. Eu nu înțeleg următorul lucru, că logic așa ar fi, mă gândesc că un elev de clasa a patra a studiat sufiecientă aritmetică cât să găsească soluția problemei.

Modifică modul în care se calculează aceste pensii speciale că cei mai defavorizați sunt militarii și polițiștii, că au 65% din salariu brut pe ultimul an de zile, iar ceilalți au fără limită plus sporurile băgate acolo. Adică e ceva... de noaptea minții.” a completat Bogdan Chirieac, care subliniază că e anormal cum sunt alergați și trimiși pensionarii simpli să-și caute singuri tot felul de adeverințe pentru 5 lei în plus la pensie, iar în cazul pensiilor speciale lucrurile sunt foarte simple 85% din venitul brut din ultimele șase luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel