Majorare PENSII. Elena Cristian: Este clar că 40% nu va fi. Pot să spun asta acum cu toată responsabilitatea

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian dă cărțile pe față în ceea ce privește majorarea pensiilor. Jurnalistul DCBusiness susține că anul acesta ar putea chiar să nu aibă loc nicio majorare, iar aceasta să fie reprogramată. 

”Sunt convinsă că cel mai mult PNL își dorește să majoreze punctul de pensie cu 40% pentru că este la putere și sunt două runde de alegeri. Sigur că nu își permite în niciun fel ca această majorare să nu fie pusă în aplicare. Trebuie să ne raportăm însă la realitatea actuală, trebuie să ne raportăm la ceea ce urmează și trebuie să ne raportăm la veniturile bugetare. Banii sunt în buget, dar sunt pe hârtie, sunt într-un calcul. Banii în realitate nu mai există. Încasările bugetare au scăzut. Sigur că informațiile pe care le avem se fac pe scenarii de 10-15%, dar sub nicio formă 40% pentru majorarea punctului de pensie.

Când se va lua o decizie finală 

O decizie finală se va lua după 25 iulie când se încheie execuția bugetară și pentru trimestrul doi, acesta fiind cel mai important din punct de vedere al veniturilor bugetare pentru că acum e criză, acum scad încasările bugetare, acum se întâmplă toate aceste lucruri. Eu cred, din informațiile bugetare pe care le am și din calculele pe care le am de la finanțe, că cel mai probabil va fi reprogramată această majorare a pensiilor și se va porni de la o majorare de 10% a punctului de pensie în septembrie, asta în condițiile actuale. Nu știm ce se va întâmpla dacă criza economico-financiară va fi cea mai grea din ultimii mulți ani. Cu siguranță ar putea fi reprogramată întreaga majorare pentru anul viitor. Este clar că 40% nu va fi și pot să spun asta acum cu toată responsabilitatea și cu toate resursele pe care le am”, a declarat Elena Cristian în direct la România TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel