Majorare alocații. Turcan îi dă replica lui Barna: Trebuie să arate! Politicianism, dă bine la televizor

Sursa foto: Facebook Raluca Turcan
Sursa foto: Facebook Raluca Turcan

Raluca Turcan a vorbit despre cea de-a doua majorare a alocațiilor, care inițial era în proiectul de lege, și i-a răspuns lui Dan Barna.

"În momentul de fată avem alocaţii pentru plata alocaţiilor aproximativ 9,7 miliarde de lei. Este o chestiune de decizie politică. Dacă se ia decizia să fie majorate, 2 miliarde de lei probabil că pot fi identificate. Însă este important să punem în balanţă. În momentul de faţă, pentru alocaţii, alocăm deja 1% din PIB. În construcția bugetară pe care o avem, până la rectificarea bugetară, cele 2 miliarde de lei nu sunt prevăzute, acum, pentru plata alocaţiilor. Este o realitate pe care trebuie să o spunem".

Cât despre faptul că Dan Barna ar susţine contrariul, afirmând că banii au fost alocaţi în buget pentru aceste majorări de la 1 iulie, ministrul Muncii a mai spus: "Foarte bine. Atunci, trebuie să şi arate unde".

"Există un proiect în Parlament. Dacă Parlamentul votează, există de asemenea, alte două variante. Fie se prorogă acest termen, dacă nu se identifică sursele de finanţare, fie se iau din altă parte la rectificarea bugetară. Soluţiile financiare sunt foarte limpezi. Dincolo de politicianism şi a da bine la televizor că trebuie crescute alocaţiile, eu cred că oricine are obligaţia să spun cele 2 miliarde de lei de unde provin", a adăugat Raluca Turcan.

"Nu ar trebui să existe niciun fel de discuţie"

"Nu ar trebui să existe niciun fel de discuţie. Bugetul a fost aprobat şi alocaţiile au crescut, la începutul anului, cu 20%. Este ceea ce avem în buget în acest moment, este un amendament care a trecut în Parlament. Celelalte propuneri erau propuneri care ţin de PSD. Eu mă aştept ca membrii coaliţie să susţină programul de guvernare al acestei coaliţii, obiectivele pe care ni le-am asumat în fața partenerilor noştri internaţionali şi nu să susţină legi ale PSD. Este în Parlament, în acest moment, legea care permite creşterea anuală a alocaţiilor. Trebuie să ne ţinem de acest calendar", spunea premierul Florin Cîțu, în urmă cu două săptămâni.

Aceeași poziție fermă era susținută și de Ludovic Orban, atunci.

"PNL, şi nu numai PNL, majoritatea acestei coaliţii a hotărât o formă la Senat prin care creşterea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Hai să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul", a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel