Majorare alocaţii şi pensii. Sorin Naş (Forţa Naţională): Guvernul e OBLIGAT! Dacă nu, să demisioneze!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Curtea Constituţională a României a decis cu unanimitate devoturi, cǎ alocaţiile copiilor trebuie dublate de la 1 august.

"Ȋn loc sǎ se ocupe de gǎsirea soluţiilor pentru plata alocaţiilor dublate ȋncepând cu 1 august premierul ȋncearcǎ sǎ gǎseascǎ scuze penibile pentru a justifica refuzul plǎţii acestor alocaţii la valoarea şi la termenele stabilite prin lege, argumentând cǎ 'În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani'.

Ideea că nu pot fi crescute alocațiile pentru că  nu este prevăzută sursa de finanțare, este o golănie. Pentru achiziţiile de mǎşti, pentru plata şomajului tehnic şi pentru alte cheltuieli apǎrute ȋn perioada de pandemie au fost prevǎzute sursele de finanţare?  Nu au fost prevăzute. Pentru măsura mult promisă și lăudată de guvern privind susținerea salariilor pe timpul reducerii programului de lucru(kurzarbeit) cu un impact de 5,1 miliarde lei, sunt bani ȋn buget? Nu sunt.  Guvernul scoate pe piaţǎ tot felul de mǎsuri electorale care nu au la bazǎ nicio sursǎ de finanţare proprie ci se bazeazǎ exclusiv pe bani din  fonduri europene viitoare, precum cele din  fondul SURE, adicǎ o poveste de adormit copii cu alocaţii nedublate, ȋntrucât acest fond nu există și nici nu va exista curând pentru că  toate statele UE trebuie sǎ participe cu garanții; și pentru că este nevoie să se împrumute Comisia Europeană , iar asta nu se poate face decât dacă se acceptă modificarea Tratatului de Functionare al UE si creșterea plafonului de îndatorare al Comisiei Europene de la 1% la peste 3%, iar pentru asta trebuie ratificări în toate cele 27 de Parlamente Naționale, deci ... basme. Guvernul antinaţional ORBAN vine cu promisiuni electorale de relansare a economiei cu bani pe care nu-i are", se arată în comunicatul semnat de către Sorin Naş, liderul partidului Forţa Naţională.

Ce spune Constituţia

"FORŢA NAŢIONALǍ ATRAGE ATENŢIA GUVERNULUI ANTINAŢIONAL LIBERAL CǍ ESTE OBLIGATORIE NU DOAR PLATA ALOCAŢIILOR DUBLATE DE LA 1 AUGUST, DAR ŞI PLATA PENSIILOR MAJORATE CU 40% DE LA 1 SEPTEMBRIE. Ambele reprezintǎ drepturi generate prin lege, ori o lege care generează niște drepturi nu poate fi anulatǎ nici prin ordonanţe de urgenţǎ nici printr-o altǎ lege. Nu conteazǎ ce inepţii debiteazǎ Orban şi Cîţu. Constituţia României prevede foarte clar la art. 1 alin(5) cǎ „În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.” Dacǎ nu sunt ȋn stare sǎ asigure sursele de finanţare a plǎţii atât a alocaţiilor dublate de la 1 august cât şi a pensiilor majorate cu 40% de la 1 septembrie, sǎ-şi facǎ bagajele şi sǎ plece. Afirmaţia guvernului ilegitim ORBAN 2 cǎ nu sunt bani pentru plata alocaţiilor dublate este o minciunǎ menită să ascundă incompetența acestora.

FORŢA NAŢIONALǍ are soluţiile pentru plata atât a alocaţiilor copiilor dublate de la 1 august cât şi pentru plata pensiilor majorate cu 40% de la 1 septembrie. Mai mult, FORŢA NAŢIONALǍ propune dublarea succesivǎ a valorii alocaţiilor pentru copii ȋn 2021 şi 2022, astfel ȋncât, ȋncepând cu 01.01.2022 acestea sǎ ajungǎ la o valoare de 1200 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, respectiv de 2400 lei ȋn cazul copiiilor cu handicap. Soluţiile privind asigurarea finanţǎrii plǎţii acestor drepturi legale şi legitime, sunt doar o parte a unui pachet complex de finanţare a renaşterii economiei naţionale şi care se bazeazǎ pe surse proprii, pe surse interne şi nu pe bani ipotetici de la UE", se arată în comunicatul de presă.

"Guvernul este obligat sǎ plǎteascǎ alocaţiile copiilor dublate de la 1 august"

"Guvernul este obligat sǎ plǎteascǎ alocaţiile copiilor dublate de la 1 august. Dacǎ nu le va plǎti va trebui sǎ demisioneze. Iar dacǎ nu demisioneazǎ, celalate partide parlamentare(cu excepţia PMP, aflat şi el la guvernare şi a USR) sunt obligate sǎ depunǎ moţiune de cenzurǎ şi sǎ susţinǎ un guvern nou, de uniune naţionalǎ, al cǎrui principal obiectiv sǎ fie gǎsirea soluţiilor pentru plata alocaţiilor şi a pensiilor la valoarea şi la termenele stabilite prin lege.

Este timpul sǎ terminǎm odatǎ pentru totdeauna cu golǎniile guvernului, cu achiziţiile de mǎşti, cu clientela pusă pe funcții şi cu promovarea incompetenţei la conducerea ţǎrii", transmite Sorin Naş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel