Majorare alocații. Raluca Turcan: Declarații populiste. Cifrele vorbesc cel mai bine

Sursa foto: Facebook Raluca Turcan
Sursa foto: Facebook Raluca Turcan

Raluca Turcan a revenit asupra subiecului controversat legat de majorarea alocațiilor.

"Cifrele vorbesc cel mai bine"

"Guvernul și-a asumat să susțină creșterea etapizată a alocațiilor cu 20%. Și pentru că, dincolo de declarațiile populiste, cifrele vorbesc cel mai bine, merită amintit și cuantumul alocațiilor de la care s-a plecat și calendarul de creșteri pe care guvernul l-a respectat. Astfel, la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 123/2020, alocația era 156 lei, pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani și 311, lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap.

Ulterior, prin majorarea de la 1 august 2020, alocațiile au crescut la 185 lei, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani și 369 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap. Iar, de la 1 ianuarie 2021, așa cum am promis, am crescut din nou, la 214 lei, pentru copiii între 2 și 18 ani și 427 de lei, pentru copiii până în 2 ani și copiii cu handicap. Acestea sunt cifrele.

"Am obținut o creștere economică bună"

Regret ca în Parlament s-a ratat susținerea fermă a unor angajamente din programul de guvernare și agenda guvernamentală. Știu că se discută despre responsabilitate politică și despre responsabilitate instituțională și trebuie ca românii să înțeleagă un lucru: guvernul își respectă angajamentele, iar creșterile succesive ale alocațiilor o dovedesc. Însă venim după o criză economică și de sănătate majoră, pe care nu am depășit-o încă complet. Am obținut cu efortul tuturor românilor o creștere economică bună pe două trimestre la rând.

Avem un program de investiții angajat ca să consolidăm această creștere. Este nevoie de responsabilitate să facem toate aceste lucruri. Și este nevoie ca politicienii să înțeleagă asta și să lase la o parte demagogia și promisiunile nefondate, pentru că nu duc nicăieri. Chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte și multe pot fi făcute mai bine, românii trebuie să aibă încredere că acest guvern face ce trebuie și ce și-a asumat", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel