Majorare alocații. Cîțu: Primim semnale că proiectul va fi atacat la CCR

Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a vorbit, din nou, despre majorarea alocațiilor.

"Bugetul a fost construit pe legislaţia în vigoare, dar, în acelaşi timp, am aprobat şi o strategie fiscal bugetară care arată foarte clar obiectivul nostru de a reduce deficitul bugetar în perioada următoare, până în 2024, sub 3% din PIB. În acelaşi timp, la Senat, amendamentele care arată un nou calendar de creştere a alocaţiilor, următoarea fiind 1 ianuarie 2022,  a fost votat de toţi membrii coaliţie.

La Camera Deputaților nu ştiu din ce motive s-a întârziat acest lucru, deşi toţi avem acelaşi obiectiv. Văd că în spaţiul public există informaţii că proiectul de lege chiar dacă e aprobat în această formă - coaliţia a decis să meargă pe varianta de la Senat - primim semnale din partea opoziţiei că va fi atacat la CCR. În aceste condiţii, mă văd nevoit să aprob o ordonanţă de urgenţă în şedinţa de Guvern pentru a mă asigura că menţinem stabilitatea financiară a României în perioada următoare", a spus Florin Cîțu.

"Vor creşte mai mult"

"Vom veni cu o formulă pentru alocaţii, care să fie transparentă. Anul acesta este un alt context, vorbim de o reducere a deficitului bugetar, e un efort bugetar la care trebuie să participăm toţi. A fost o creştere anul trecut, când în multe ţări nu existau creşteri. Vom avea această majorare la începutul anului viitor", a declarat Florin Cîţu la conferinţa de presă de după şedinţa de Guvern. 

Acesta a spus că alocaţiile vor fi crescute în continuare, dacă situaţia economică o va permite. 

"Când legi un obiectiv ca acesta de performanţa economică, bineînţeles că vor creşte mai mult. Ăsta este scopul nostru, să legăm creşterea de performanţa economică, nu de decizia politică, cum a fost până acum", a explicat premierul.

"Hai să fim cinstiţi. Nu există resurse"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la Piteşti, că nu există resurse pentru încă o creştere a alocaţiilor copiilor în acest an.

"Au mai apărut păreri... Nu aş vrea să comentez. Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea acestei coaliţii a hotărât o formă la Senat prin care creşterea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Hai să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul", a spus Orban, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel