Maior, rechemare de la post. Comisia de politică externă, decizie

Maior
Maior

Comisia de politică externă a Senatului se va reuni pentru a cere rechemarea de la post a lui George Maior, ambasadorul României în SUA, potrivit Antena 3.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a afirmat, la Comisia de politică externă din Senat, că a discutat cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, cu privire la declaraţiile sale în legătură cu scrisoarea trimisă de avocatul preşedintelui american, Rudolph Giuliani, dar Meleşcanu nu i-a comunicat că s-a demarat vreo procedură de rechemare a sa de la postul de ambasador.

În urmă cu doar câteva zile, după audierea sa în Comisia de politică externă a Senatului, George Maior afirma că și-a "făcut datoria în interesul naţional românesc şi profesional în mod exemplar"

"Parteneriatul româno-american este la cel mai înalt nivel calitativ şi acest lucru se datorează şi prestaţiei ambasadei şi ambasadorului. Există un interes politic pentru rechemarea mea. Acel interes trebuie să fie explicat. Eu nu mi-l explic, din punct de vedere profesional nu am ce să-mi reproşez. Ar fi, după părerea mea, o greşeală politică în ceea ce priveşte relaţia româno americană, dar aceasta este evident la latitudinea factorului politic. Eu sunt un singur om care încerc să îmi fac datoria, ei sunt o Coaliţie...(...) Dacă este o bătălie politică, eu nu fac parte din nicio coaliţie", a declarat George Maior la finalul audierii sale în Comisia de politică externă a Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel