Ce tip de președinte preferă Maior: jucător sau arbitru?

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a vorbit într-un interviu acordat Q Magazine despre profilul viitorului președinte al României și colaborarea SRI cu actual șef al statului, Traian Băsescu.

"Eu cred că echipa pe care și-o va construi va conta foarte mult în domeniile strategice. Dacă este arbitru, poate scoate și cartonașul roșu, pentru că arbitrul are această posibilitate. Dacă este jucător în echipă, cu atât mai bine", a declarat Maior, întrebat ce tip de președinte este necesar României începând cu 2015.

George Maior a spus că Serviciul se va consulta cu viitorul președinte pentru a se asigura o continuitate în buna funcționare SRI.

"În orice caz, vom avea o discuție cu viitorul președinte al statului și evident că și eu cred că este important să se păstreze lucrurile bune sau foarte bune care s-au realizat. Să înțeleagă că aici va găsi un depozit de cunoaștere strategică absolut necesar pentru a putea conduce strategic statul în vremuri care se anunță destul de tulburi din punct de vedere regional, internațional și din punct de vedere al securității naționale", a spus Maior.

George Maior a reiterat că președintele Traian Băsescu a oferit libertate SRI, lucru care a contat în activitatea Serviciului.

"Eu am subliniat libertatea care ne-a fost asigurată, ceea ce este mare lucru pentru un Serviciu de Informații, tocmai pentru a realiza această transformare care se datorează echipei de la conducere. Serviciul Român de Informații s-a construit greu, a făcut multe greșeli în perioada inițială, a fost necesară, în schimb, apariția sa. Se mai fac, poate, greșeli pe care eu mi le asum, dar vă asigur că este o instituție puternică din punct de vedere intelectual și operațional în comunitatea de informații", a mai declarat George Maior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel