Mail trimis către Iohannis de mii de români. "Ne-am săturat"

Românii care au credite în franci elvețieni au decis să îi scrie lui Klaus Iohannis pentru ca legea dării în plată să fie promulgată.

"Dragilor, zilnic trebuie sa trimitem mailuri la presedintele Iohannis și mesaje pe pagina de Facebook. Noi și familia noastră. Haideți să arătăm cât de mulți sunt cei care au nevoie de legea asta", se arată într-un mesaj postat pe grupul de Facebook al românilor cu credite în franci elvețieni.

Model mail președinte Iohannis:

Subiect mail: Romania ALTFEL incepe acum. Promulgati "Legea Darii in Plata"!

Stimate domnule Presedinte Klaus Iohannis, Numele meu este ............. si va scriu acest mesaj ca un cetatean disperat de abuzurile bancilor pentru a va solicita promulgarea "Legii Darii in Plata". Acum un an, ne promiteati o Romanie ALTFEL. O Romanie in care drepturile cetateanului sa fie respectate. O Romanie din care oamenii sa nu mai fie nevoiti sa plece pentru a-si putea intretine familia.

Momentul acela e mai aproape decat credeam. Pentru prima data, Senatul si Parlamentul Romaniei au promulgat o lege prin care se va stabili echilibrul contractual dintre banca si client. Pentru prima data, drepturile clientilor abuzati de banci ar putea fi respectate. Dar legea aceasta mai aduce o premiera: pentru prima data, Statul Roman isi recastiga demnitatea in fata unui sistem bancar arogant si abuzator. Pentru greselile bancilor platim noi, cetatenii. Pentru riscurile asumate de banci, platim INTEGRAL noi, cetatenii. Pentru lacomia bancilor, platim noi, cetatenii! Pentru supra-evaluarea caselor de catre banci, platim noi, cetatenii! NE-AM SATURAT! Vrem o tara eliberata de interesele financiare ale actionarilor bancilor.

Sunt ani intregi de cand cersim (la propriu) in fata bancilor un parteneriat corect. Sunt ani intregi de cand cersim un ajutor din partea lor, desi am ajuns in situatii disperate din cauza clauzelor abuzive introduse in contracte. Stiti in ce consta ajutorul bancilor? Dublarea marjei bancii dupa restructurare. Profitau de disperarea oamenilor si ii trimeteau direct in ghearele mortii (in unele cazuri financiare, in alte cazuri moartea reala).

Bancile incearca sa manipuleze decizia dumneavoastra prin declaratii inflamatorii. TOATE aceste afirmatii pot fi demontate rational - juridic sau economic. Nu banii deponentilor ii intereseaza, altfel nu ar fi fost promulgata legea bail-in-ului care prevede confiscarea depozitelor clientilor pentru salvarea bancilor. Nu bugetul Statului ii intereseaza, altfel s-ar fi impotrivit programului Prima Casa. Nu falimentul ii sperie, altfel bancile nu ar fi vandut portofolii intregi de credite cu 98% - 90% discount, in timp ce le refuzau oamenilor discount-uri de 20%.

[citeste si]

Nu, sunt speriate de diminuarea profitului in ciuda deciziilor proaste pe care tot ele le-au luat. Atat. Si faptul ca, de-acum, trebuie sa imparta in mod egal riscul cu clientii. De ce antreprenorul roman trebuie sa traiasca zilnic cu riscul falimentului si bancile trebuie sa fie salvate de cetateni si de Stat?

Va rugam respectuos, permiteti-le initiatorilor legii (dl. deputat Daniel Zamfir, dl. prof. univ. Gheorghe Piperea) si reprezentantilor debitorilor (Grupul Clientilor cu Credite in CHF) sa va prezinte aceste argumente, asa cum sistemul bancar a avut deja ocazia sa o faca. In calitate de debitor, va pot spune un singur lucru: am platit atatia ani rate lunare. Nu as renunta la casa decat daca, in continuare, banca ar continua cu propunerile abuzive si ar refuza sa imparta riscul contractului cu mine. Altfel, in cazul unui parteneriat corect, normal ca as vrea sa imi pastrez casa in care am investit deja o suma semnificativa. Pentru a nu lungi si mai mult acest mesaj, contra-argumentele noastre la adresa manipularilor aparute in presa din partea sistemului bancar le gasiti aici - http://contrabanci.com/clienti-contra-banci/parlamentul-a-pus-capat-asasinatelor-in-serie-comise-de-sistemul-bancar-asupra-populatiei/ Dar, cel mai important, va rugam sa ascultati ambele tabere care se lupta pentru/ impotriva acestei legi. Este singura metoda prin care puteti lua o decizie corecta. Stimate domnule Presedinte, Romania Altfel e in mainile dumneavoastra. Nu maine, nu peste 5 ani, nu peste 10 ani. Chiar ACUM.

Cu speranta unui viitor liber, ..................................... (Nume si Prenume)

--------------

Românii vor putea să scape de creditele imobiliare pe care nu le mai pot plăti doar prin predarea locuinţei, după ce Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 233 de voturi „pentru", un vot „împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege privind darea în plată. Acesta va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel