Maia Sandu, președinte al Republicii Moldova. Tudose: O VICTORIE A POPORULUI!

Mihai Tudose  Foto: Crișan Andreescu
Mihai Tudose Foto: Crișan Andreescu

Mihai Tudose, membru în Delegația la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, a reacționat după victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Europarlamentarul social-democrat Mihai Tudose cataloghează scorul obținut de Maia Sandu în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova drept „o victorie uriașă pentru parcursul european al Moldovei”. 

Tudose, care este și membru în Delegația la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, a declarat că „victoria Maiei Sandu este o victorie a poporului moldovean, o victorie uriașă pentru parcursul european al Moldovei. Moldovenii au ales să meargă spre Europa.”

„Personal, consider că este un punct de cotitură în ceea ce privește poziționarea geopolitică a Republicii Moldova, motiv pentru care suntem datori cu toții să dăm o mâna de ajutor – atât România, cât și Uniunea Europeană. Bucureștiul trebuie să-și manifeste clar sprijinul, pentru că vom fi mai împreună decât până acum.

Nu e ușor pentru Moldova, mai ales dacă vorbim de situația economică a țării. Și situația politică din Moldova e dificilă, țînând cont de faptul că nu există și o majoritate parlamentară pro-europeană, însă ar trebui că toate forțele politice să înțeleagă opțiunea clară poporului moldovean”, a mai declarat europarlamentarul social-democrat, potrivit debraila.ro.

Mihai Tudose a precizat că și-ar dori ca primele vizite externe ale Maiei Sandu să fie la Bruxelles și București.

Amintim că, în prima lună de mandat ca premier, Tudose a vizitat Republica Moldova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel