Maia Sandu, candidat la președinția României? Chirieac a omorât din fașă scenariul, cu o singură întrebare

Președintele R. Moldova Maia Sandu, în vizită la București, alături de președintele român Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială a României
Președintele R. Moldova Maia Sandu, în vizită la București, alături de președintele român Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială a României

În Republica Moldova au apărut informații preluate ulterior și în România cu privire la o posibilă candidatură a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România.

Alegerile prezidențiale din România vor avea loc în 2024. 

Presa de peste Prut, dar și din România, abordează tot mai des un scenariu SF: Candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România.

Potrivit informațiilor apărute în Republica Moldova, acest scenariu a fost lansat chiar din interiorul PAS (n.r. - partidul aflat la guvernare în R. Moldova). Scopul era creșterea notorietății Maiei Sandu în contextul crizelor cu care se confruntă Chișinăul.

Doar că, informația ajunsă în România, a fost dezbătută de instituțiile media. 

Analistul politic Bogdan Chirieac nu crede într-un asemenea scenariu și pune o întrebare care omoară din fașă posibilitatea.

„Ce partid din România o va sprijini pe doamna Maia Sandu? E cea mai importantă întrebare”, a precizat Bogdan Chirieac, în cadrul unei intervenții la postul România TV. 

Chirieac a continuat ironic precizând că „mai degrabă PNL ar putea să o sprijine pe Laura Codruța Kovesi”.

Maia Sandu a mulțumit azi României

Preşedinta Maia Sandu a mulţumit României pentru sprijinul consecvent acordat Republicii Moldova, în cadrul unei întâlniri, joi, cu ambasadorul român Cristian-Leon Ţurcanu, transmite Agepres, care citează Radio Chişinău.

"O noutate excelentă este testarea în perioada următoare a punctului comun de trecere a frontierei Leuşeni-Albiţa, pe sensul de intrare în România", a spus ea, conform unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău.

"De asemenea, miercuri, 1 februarie, în Republica Moldova a ajuns primul lot de lemne din România, de peste 2.000 de metri steri, care vor ajunge în curând la cetăţeni", a adăugat ea.

Cu ocazia acestei întrevederi, Maia Sandu a apreciat sprijinul Bucureştiului pentru parcursul european al Republicii Moldova.

"România ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie şi rămâne principalul partener economic al ţării noastre", a spus Maia Sandu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel