MAI a pus pe site o galerie cu desene

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are pe site-ul propriu o secțiune cu "Miniștri MAI în istorie" în care prezintă o galerie stilizată a tuturor miniștrilor MAI ai României după anul 1989.

Prin galeria desenelor, autorul vrea să îi prezinte pe foștii miniștri (unii condamnați definitiv sau cercetați penal) într-o aură istorică.

Fostul ministru al Internelor, Cristian David, este în continuare în arest preventiv, după ce magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins vineri cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu o altă măsură mai ușoară.

Cristian David se află în arest din data de 22 ianuarie, el fiind acuzat de luare de mită. Potrivit DNA, Cristian David ar fi pretins în 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denunțător, prin intermediar, pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Victor Babiuc, fost ministru al Transporturilor - a fost condamnat în 20 mai 2013 în dosaul schimbului de terenuri cu MApN, pentru abuz în serviciu la doi ani de închisoare și la interzicerea unor drepturi pe cinci ani. În același dosar, Gigi Becali a primit aceeași pedeapsă, dar pentru că acesta mai fusese condamnat pe 11 februarie la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoană, Instanța Supremă a decis contopirea pedepselor și anularea suspendării primei pedepse, cea de trei ani. Astfel, în urma acestei decizii, Gigi Becali va executa cea mai mare pedeapsă, cea de trei ani de închisoare cu executare.



Alți miniștri de Interne în galeria de pe site:

















  • MAI a postat pe site și chipurile unor miniștri de Interne de dinainte de 1989, unii dintre ei condamnați pentru crimă:




George Homoştean, fost ministru comunist al Internelor, a fost declarat vinovat, printr-o decizie definitivă și irevocabilă de Înalta Curte, de coordonarea asasinării unor protestestari anticomunişti în cadrul operaţiunii "Autobuzul", după care Lucian Pintile a realizat flimul „Balanţa". Fostul președinte al României, Traian Basescu, i-a acordat acestuia, în aprilie 2010, cea mai înaltă decoraţie militară pe timp de pace a statului român, conform Cotidianul.ro.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel