MAI a anunțat cifra românilor din străinătate cu drept de vot

Mircea_Dusa dc
Mircea_Dusa dc

Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a anunțat, vineri, la videoconferința cu prefecții, că numărul românilor stabiliți în străinătate cu drept de vot este de 441.769, transmite Mediafax.

”Numărul românilor majori care au domiciliul stabil în străinătate este de 441.769 de persoane”, a declarat Mircea Dușa.

MAI spune că persoanele fizice care figurează în baza de date a Direcției Pașapoarte, vor putea să voteze pe liste suplimentare la sediile ambasadelor și misiunilor diplomatice. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a trimis în cele 306 secții de votare din străinătate câte 452.300 de buletine de vot aferente votării pentru cele două Camere ale Parlamentului, la alegerile legislative de duminică, nouă decembrie.

”Sunt 904.600 buletine de vot. 452.300 la Cameră şi acelaşi număr pentru Senat. Am trimis şi 199.290 de timbre autocolante pentru că în ţările UE se poate vota şi cu paşaportul şi cu buletinul, carte de identitate", spunea miercuri secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.

În schimb, cetățenii români care sunt doar aflați în tranziție în afară țări, fără a avea reședința sau domiciliul în străinătate, nu pot vota la scrutinul de duminică, în cele 306 secții de votare care vor funcționa în afara țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel