Magistraţi eliberaţi din funcţie de preşedintele Iohannis

Magistraţi eliberaţi din funcţie de preşedintele Iohannis
Magistraţi eliberaţi din funcţie de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de eliberare din funcţie a şase magistraţi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, au fost eliberaţi din funcţie: Georgeta Roibu - judecător la Judecătoria Câmpulung, Daniela Laura Moraru - judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Violeta Dumitru - judecător la Curtea de Apel Ploieşti, Marga Firu - judecător la Tribunalul Dolj, Ana Covrig - judecător la Curtea de Apel Cluj, Alexandru Nicolae Cor - procuror în cadrul Biroului teritorial Covasna al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Cei şase magistraţi au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.

10 mai, Ziua Independenței Naționale. Klaus Iohannis a promulgat legea

De asemenea, președintele Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, mai multe decrete, printre care se numără şi decretul pentru promulgarea Legii privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României (PL-x 66/01.02.2017).

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, cu 166 de voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 92 de abţineri, un proiect de lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României.

"Ziua de 10 mai va fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, lucrătoare. Parlamentul, preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile
administraţiei publice locale vor organiza manifestări cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi zilei prevăzute la art. 1. Fondurile necesare pentru organizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 10 mai pot fi asigurate din bugetele locale sau din bugetele autorităţilor publice centrale, precum şi ale instituţiilor publice, în limita alocaţiilor bugetare aprobate", se arată în proiectul de lege.

La data intrării în vigoare a acestei legi, Legea nr.103/2015 pentru declararea zilei de 10 Mai ca zi de sărbătoare naţională se abrogă, pentru evitarea paralelismului legislativ. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel