Magistrat iranian, mort într-un hotel din București. Tensiuni la Teheran. Bogdan Chirieac: România să iasă din scandal

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Apar controverse după sinucidrea magistratului iranian într-un hotel din București. 

Anchetatorii au suspiciuni că magistratul iranian care a murit într-un hotel din București ar fi fost împins să își pună capăt zilelor, relatează România TV. Magistratul ar fi fost somat să-şi pună capăt zilelor ca să nu fie ucis sau să-i fie ucisă familia aflată în Iran. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a reacționat în direct la postul TV după ce la Teheran ar fi apărut tensiuni după incidentul din România. 

”Este o poveste care nu privește România, în adevăratul sens al cuvântului. Sigur că Iranul e o țară supusă sancțiunilor americane, multă vreme a fost supusă sancțiunilor mondiale, acolo situația politică și socială este foarte sfiită. Ne aflăm în fața unei conduceri religioase. România nu face așa ceva. Dacă cineva face așa ceva atunci nu este vorba despre România. Ce speculații sunt, asta nu privește Bucureștiul. Totuși, ținând seama de solicitarea Teheranului și ținând seama că România nu are niciun interes să provoace pe nimeni, nici chiar o țară supusă sancțiunilor internaționale, eu cred că autoritățile de la București ar trebui să rezolve această problemă pe cale diplomatică împreună cu autoritățile de la Teheran, tocmai pentru a închide subiectul. Chestiunea cu corupția, nu vă luați de ea fiindcă în toate aceste țări corupția sau acuzația de corupție este folosită adesea pentru a rezolva probleme de corupție. Și în România așa zisă luptă împotriva corupției a fost folosită pentru eliminarea adversarilor politici. Lucrurile sunt foarte complicate și România trebuie să iasă cât mai repede cu putință din acest scandal”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Gholam Reza Mansouri a fost găsit mort într-un hotel din Capitală, vinerea trecută. El a căzut de la etajul 7. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel