EXCLUSIV  Magistrala 5, metrou Drumul Taberei. Termenul de finalizare + informații despre controlul OLAF, răspuns de la Metrorex

Bogdan Bolojan / 28 apr 2018 / 15:00 Salveaza PDF Comentarii
Metrou
Metrou

Într-un răspuns obținut în exclusivitate de DCNews, Metrorex menționează că Magistrala de metrou 5 (Drumul Taberei) va deveni funcțională și va putea fi folosită de călători în prima parte a anului 2019. 

Conform răpunsului oferit de Metrorex, punerea în funcțiune a Magistralei din Drumul Taberei ar putea fi întârziată doar în cazul în care rezultatul probelor tehnologice nu va fi fi satisfăcător. 

"Termenul de finalizare a lucrărilor strict necesare punerii în funcţiune cu călători a Magistralei 5 este trimestrul IV 2018, astfel încât la acest termen să fie lansată începerea probelor tehnologice. Punerea în funcţiune cu călători a Magistralei 5 de metrou este preconizată a avea loc în prima parte a anului 2019, în funcţie de rezultatul probelor tehnologice," se arată în răspunsul Metrorex pentru DCNews.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Domnei-Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou.

Precizări referitoare la controlul OLAF 

Magistrala 5 a fost de asemenea subiectul unui control al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă la începutul acestui an. Metrorex spune că respectivul control nu a afectat derularea proiectului.

"Oficiul European de Luptă Anti–Fraudă (OLAF) a întreprins o misiune la sediul Metrorex, ocazie cu care a solicitat o serie de documente referitoare la proiectul Magistrala 5 de metrou, Eroilor- Râul Doamnei. Facem mențiunea că acest proiect de investiții a făcut obiectul verificărilor Autorității de Management POS-T și ale Autorității de Audit, nefiind identificate aspecte care să contravină regulilor și procedurilor prevăzute de reglementările europene și naționale. Controlul nu afectează derularea proiectului," mai menționează Metrorex. 

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25