Magistrala 5 de metrou e gata, trenurile încă mai așteaptă. După 5 ani de întârzieri, se taie panglica

Miercuri are loc recepția lucrărilor la Magistrala 5 de metrou. 

Magistrala 5 de metrou, proiectată a fi gata în urmă cu cinci ani, va fi dată în folosință, conform surselor media, în 15 septembrie. Miercuri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a va fi prezent la recepția lucrărilor. 

Licitația pentru magistrala 5 de metrou a fost în 2008, lucrările au început în 2012. Trebuia să fie gata din 2015. În ultimii doi ani, au fost înainte termene precum sfârșitul anului 2019, vara lui 2020.  

Se pare că e gata, deși mai sunt lucrări de făcut pe traseu. 

Terminată prea târziu, după o prea lungă așteptare, magistrala 5 de metrou are, în forma finală, un traseu diferit față de ce se intenționa inițial. Se dorea să fie înțepată magistrala 2 de metrou, la Piața Universității. În 2012, aveam și imagini care arătau cum va arăta stația de metrou de la Universitate. Acum însă, pentru a ajunge în puncte cheie ale capitalei, călătorii vor trebui să schimbe cel puțin o dată magistrala, cea mai importantă schimbare fiind la stația Eroilor. 

În final, dacă pleci din Drumul Taberei, de exemplu, și vrei să ajungi în Pipera, vei merge cu metroul cam cât mergeai și cu mașina, ca timp, din cauza repetatelor schimbări, ajungându-se la un drum de o oră. 

Și dacă magistrala va fi dată în folosință, o controversă rămâne cu privire la trenurile care vor circula pe magistrală. Până astăzi, 8 septembrie, Metrorex prelungise evalurea ofertelor pentru trenurile care vor circula în Drumul Taberei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel