Mădălin Voicu: Cine v-a spus de un mega-minister mănâncă c***t. Problema romilor, între Gitenstein și Aurel de la Cluj

tigani dc
tigani dc

Fostul ambasador al S.U.A  în România, Mark Gitenstein, a abordat în ultimul interviu despre România problema romilor. Potrivit lui, pentru a pune căpăt discriminărilor, comunitatea romilor din România are nevoie de o mai bună organizare politică, iar un exemplu de urmat este cel al afro-americanilor din S.U.A. Încurajat de opiniile ambasadorului, Aurel Pascu, prim-vicele Partidei Romilor "Pro Europa" Cluj, a cerut Guvernului înființarea unui mega-minister al acestei minorități. Profesorul Vintilă Mihăilescu și  Mădălin Voicu, au explicat pentru De Ce News din ce unghi ar trebui abordată problema organizării politice și ce soluții sunt aplicabile.

Social-democratul Mădălin Voicu acuză o abordare superficială a lucrurilor în ceea ce-l privește pe ambasadorul Gitenstein, punctând că situațiile din România și S.U.A sunt complet diferite "Eu nu pot să țin cont de ce spune dl ambasador Gitenstein. Am o cu totul altă părere despre cum ar trebui organizați romii, care oricum nu se pot compara cu problematica pe care o ridică afro-americanii în SUA. N-au nici o legătură una cu alta. Dar m-am obișnuit cu delațiuni de genul ăsta și cu forme amatoricești de a evalua situația din România. Nu cunoaște situația, este o abordare subiectivă, nu are nimic în comun cu situația reală de la noi", a declarat Mădălin Voicu

Cât despre înființarea unui mega-minister, social-democratul spune: "Asta este o prostie. Cine v-a spus chestia asta mănâncă c***t. Noi nu am cerut un asemenea minister, nu am propus nicio persoană pentru pentru o funcție de ministru sau alte forme de conducere în guvern. E o știre la fel de idioată ca aceea pe care a enunțat-o și dl. Gitenstein sub forma unei opinii. Dacă voi citați ce debitează fiecare neavenit sigur că putem împrăștia informații nefondate. Noi, romii, nu am cerut niciodată alte funcții. Un asemenea minister nu își găsește locul și nu are sens în acest moment", explică Mădălin Voicu.

Problemă reală, soluție utopică

"Sunt două lucruri ce trebuiesc separate: ce ar trebui făcut, și este evident că se cer unele măsuri, și ce s-ar putea face. Negrii din America au făcut asta (organizarea politică - n.r) după decenii bune de exercițiu democratic, ceea ce în cazul nostru nu este valabil", consideră antropologul Vintilă Mihăilescu.

"Ideea unui mega-minister e una exotică. Puțin realistă din punct de vedere politic. Semnalizează totodată o problemă politică de care nu s-au ocupat guvernele de până acum. Problema e una gravă și reală. Soluția este utopică, problema este a naibii de reală", conchide dl. Mihăilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel