Macron, vizită România. Ministrul Negrescu: Implicarea României în UE, un obiectiv

România şi Franţa sunt angajate în efortul comun pentru o Europă unită şi coezivă, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care s-a întâlnit joi cu omologul său francez, Nathalie Loiseau. 

"Un aspect central al discuţiilor a vizat consolidarea cooperării româno-franceze în domeniul afacerilor europene şi identificarea modalităţilor concrete de dezvoltare a colaborării dintre cele două ţări în cadrul reflecţiei privind viitorul Europei, subordonate obiectivului comun de întărire a unităţii şi coeziunii proiectului european, precum şi de coordonare structurată a poziţiilor naţionale cu privire la subiectele de interes aflate pe agenda europeană", se arată într-un comunicat la MAE.


Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au reafirmat necesitatea relansării proiectului european şi dorinţa ca România şi Franţa să conlucreze mai strâns pentru a aduce în comun o contribuţie de substanţă la dezbaterea europeană în curs pe această temă. 

În acest sens, partea română a subliniat utilitatea valorificării statutului României de stat susţinător ferm al integrării europene, precum şi relevanţa rolului său din postura deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019. 

România a demonstrat că este un actor pro-european ferm angajat şi predictibil în regiune. În ţară, sprijinul public pentru Uniunea Europeană este printre cele mai ridicate din Europa. Dorim să ne implicăm în procesul de definire a viitorului construcţiei europene, având în vedere ataşamentul nostru faţă de valorile Uniunii Europene, a afirmat ministrul Victor Negrescu. 

Acesta a mai spus că una dintre priorităţile mandatului său ca ministru delegat pentru Afaceri Europene este asigurarea unei pregătiri şi exercitări optime a mandatului de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene. 

Contăm pe dialogul cu Franţa, astfel încât să folosim în mod pragmatic şi eficient potenţialul cooperării noastre în gestiunea dosarelor importante ale Uniunii Europene. Vom lucra pentru a creşte transparenţa privind politica de afaceri europene şi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. România şi Franţa sunt angajate în efortul comun pentru o Europă unită şi coezivă, care îşi apără valorile şi principiile, a declarat Negrescu. 

De asemenea, cei doi oficiali au semnat o declaraţie privind cooperarea bilaterală în domeniul afacerilor europene, prin care părţile reafirmă dorinţa de a construi o tradiţie de cooperare pe termen lung în acest sector. 

În cadrul întrevederii, Victor Negrescu a reiterat obiectivul României de aderare la Spaţiul Schengen şi interesul pentru sprijinul Franţei în derularea demersurilor viitoare. 

Ministrul francez însărcinat cu Afaceri Europene, Nathalie Loiseau, face parte din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedintele Emmanuel Macron în cadrul vizitei sale la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel