Macron, mesaj pentru România. Dragnea, REPLICĂ DURĂ

Liviu Dragnea a răspuns dur după ce Emmanuel Macron a spus că sunt persoane în România care doresc slăbirea independenței magistraților. El a spus că declarațiile celor care dau României lecții de suveranitate, "despre cum fac ei și nu facem noi", se vor contabiliza. 

"Am citit cu atenție ce a spus președintele Franței. Am înțeles că are o relație specială cu presedintele Iohannis. El a spus că în România sunt unii care se opun independenței justiției. Eu nu am fir direct cu președintele Franței și nici nu am participat la întâlnirea secretă dintre ministrul de Externe și procurorul șef DNA, ceea ce bănuiesc că din punct de vedere diplomatic este uzual, o întâlnire între un procuror și un diplomat străin. Nu am de unde să știu la ce s-a referit președintele Franței: poate s-a referit la unele instituții care vor să afecteze independența justiției. Nu am informația completă. Tot în acea declarație am văzut că se mai spune un lucru important: Anume că el crede în democrațiile puternice și că aceia care au câștigat alegerile trebuie să își asume. În România, noi am câștigat alegerile și nu decidem brutal, ținem cont de sfaturi și propuneri, din zonele de bună credință. De la cei care vor să ne dea lecții de suveranitate și de cum să facem noi, așa cum nu fac ei, le contabilizăm, dar nu ținem cont," a spus Liviu Dragnea.

Mesajul lui Macron 

"(...) sunt democraţiile iliberale unde se spune: 'Vedeţi, aceşti oameni sunt slabi. Atunci, nu mai respectăm democraţia. Atacăm independenţa magistraţilor'", a mai spus Macron, care a oferit exemplele Poloniei şi Ungariei şi a spus că acelaşi lucru îl încearcă "unii în România", salutând în acest context "munca preşedintelui român" Klaus Iohannis, care "ţine lucrurile sub control", a spus Emmanuel Macron în cadrul unui interviu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel