Macovei, nemulțumită de raportul AEP privind frauda de la referendum

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la analiza Autorităţii Electorale Permanente, care a descoperit peste 118.000 de voturi multiple la referendum.Cu gândul la frauda de 1,5 milioane de voturi, vehiculată în cadrul PDL, Macovei susține că fraudele electorale nu se reduc doar la votul multiplu.

[caption id="attachment_237494" align="alignleft" width="400"] foto: mediafax[/caption]

AEP a prezentat miercuri, 26 septembrie, un raport în care susţine că au fost depistate peste 118.000 de voturi multiple. Monica Macovei a fost unul din politicienii români care a vorbit despre amploarea fraudelor comise la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu. Europarlamentarul PDL a precizat care este explicaţia dintre cifra prezentată de AEP şi informaţiile vehiculate atât de presă, dar şi de către membri PDL precum Adriean Videanu, informaţii care vorbeau de o fraudă de peste 1,5 milioane de voturi. În acest context, Macovei a declarat că AEP a constatat doar voturile multiple care reprezintă o singură metodă de viciere a votului.

„ Metodele de fraudare nu se reduc doar la votul multiplu. În comunicatele DNA şi ale Parchetului General, care se ocupă de investigarea posibilelor fraude în timpul referendumului, sunt enumerate mai multe modalităţi de fraudare a votului, pe lângă votul multiplu: falsificarea de semnături ale alegătorilor, introducerea în urne a unor buletine de vot suplimentare, folosirea ilegală a urnelor mobile, falsificarea CNP-ului, votul persoanelor decedate, al persoanelor care nu erau în ţară în ziua referendumului sau votul minorilor.

Să ne amintim, de asemenea, de declaraţiile publice ale procurorului-şef al DNA, care spunea că, în zeci de secţii de votare, s-au descoperit indicii sau probe că votul a fost fraudat în proporţie de 5%-10%-15%. Aşadar, cel mai important pentru opinia publică din România este ca procurorii care lucrează la aceste dosare să nu mai fie atacaţi politic şi să fie lăsaţi să finalizeze anchetele", a declarat Macovei pentru gândul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel