Macovei, mesaj pentru politicienii penali: Opriți-vă!

Monica Macovei
Monica Macovei

Monica Macovei consideră inacceptabilă presiunea politicienilor asupra justiției după decizia Curții Constituționale privind OUG 13. În același timp, Monica Macovei este de părere că eventuala schimbare a procurorului șef al DNA și a procurorului general ar fi „un semnal de forță transmis sistemului judiciar pe care politicienii îl vor supus”, potrivit unui comunicat dat publicității.

"Mesajul meu pentru politicienii penali este unul singur: opriți-vă! Justiția din România este acum sub asaltul politic al penalilor și al prietenilor lor politici. Se apropie punctul culminant: schimbarea din funcție a procurorului general și a procurorului șef al DNA este dezbătută la masa Guvernului, iar în Senat se discută astăzi, în Comisia juridică, propunerea lui Călin Popescu-Tăriceanu de schimbare a procedurii de numire a procurorilor șefi. Dragnea și Tăriceanu, unul condamnat, celălalt inculpat, se bat zilnic cu anchetele procurorilor, pe care le-ar dori închise", a spus Macovei.

Ea îl critică pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a afirmat că îi va evalua pe procurorul general Augustin Lazăr și pe procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Domnul Toader (...) invocă prevederi legale care îi permit o evaluare a deciziilor manageriale ale procurorilor șefi pentru a acoperi o decizie politică de a decapita Parchetul General și DNA. Ce decizie managerială poate fi invocată pentru a justifica schimbarea din funcție a procurorului general și a procurorului șef al DNA în urma unei decizii controversate a Curții Constituționale prin care s-a constatat un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Ministerul Public? Pe cine crede că păcălește ministrul Justiției cu o astfel de justificare a unei propuneri de schimbare din funcție a celor doi procurori șefi? (...) O schimbare a celor doi procurori cu funcții de conducere ar fi încă un semnal de forță transmis sistemului judiciar, pe care politicienii îl vor supus", a menționat Macovei.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel