Urmărește emisiunea live


Macovei îl contrazice pe Băsescu și-l acuză pe Ponta

macovei
macovei

Monica Macovei l-a contrazis pe Traian Băsescu. Europarlamentarul PDL a subliniat, vineri, printr-un comunicat de presă, că "DNA trebuie condusă de un procuror anticorupție din DNA". Monica Macovei spune că propunerea "lui Ponta  pentru şefia Parchetului General este inacceptabilă" și că urmărește doar să-şi poziţioneze "oamenii în sistem în ideea că va fi preşedintele României în 2014″. 

În urmă cu o zi președintele a spus: “Nu procurorii decid nominalizările. Singurele restricţii sunt vechime 10 ani ca procuror sau judecător şi perioada mandatului: trei ani. Nu spune că la DNA se numesc numai procurori de la DNA. Procurorul e procuror şi aplică legea indiferent unde face serviciul”.

Vineri, Monica Macovei a atras atenția: "Pentru calea europeană a României, DNA trebuie condusă de un procuror anticorupţie din DNA. Cred total în responsabilitatea individuală a ministrului justiţiei pentru aceste propuneri, de aceea am modificat legea în acest sens în 2005.".

În plus, europarlamentarul PDL susține că "Propunerea lui Ponta pentru şefia Parchetului General este inacceptabilă". Monica Macovei subliniază că “USL este privit de mulţi ca ‘salvatorul’ corupţilor şi frânarul anchetelor anticorupţie” iar “Ponta îşi poziţionează oamenii în sistem în ideea că va fi preşedintele României în 2014″, scrie AM Press.

Europarlamentarul PDL adaugă: “Nu există nicio altă explicaţie de ce Ponta nu a propus pentru şefia DNA un procuror anticorupţie."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel