Macovei îi trasează drepturile lui Cioloș: Are o datorie morală enormă

Monica Macovei, prin partidul său, M10, transmite un comunicat de presă despre premierul desemnat de Klaus Iohannis, Dacian Cioloș. 

"Domnul Cioloș are o enormă datorie morală față de oameni. Guvernul său nu trebuie să conțină figuri controversate, suspecte de corupție sau asociate cu fosta guvernare coruptă și incompetentă. Guvernul Cioloș nu are dreptul să fie unul de formă, până la alegeri, ci trebuie să întreprindă urgent reformele cerute de oameni", a transmis Monica Macovei. 

Europarlamentara a tratat și așteptările de la Dacian Cioloș: 

1. Inițierea de urgență a reformei electorale. Aceasta trebuie să includă eliminarea pragului electoral, finanțarea transparentă a partidelor politice (inclusiv prin metode moderne de tip PayPal/sms), sancțiuni drastice pentru frauda electorală, alegerea primarilor și președinților de consilii județene în două tururi, vot prin corespondență și electronic generalizat, corecta reprezentare a diasporei în parlament. Cerem, de asemenea, crearea unui registru electronic al electorilor, pentru a elimina votul multiplu sau voturile morților, și filmarea procesului de numărare a votului, pentru a elimina frauda electorală. Proximele alegeri trebuie să se desfășoare așa cum a cerut strada, nu cum vrea cartelul PSD-PNL.

2. Controlul strict al deficitului bugetar și astuparea găurilor negre din companiile de stat. Eliminarea băieților deștepți din energie. Refuzul consecvent al oricărei decizii politice populiste, care aruncă bugetul în aer. Anularea tunurilor de ultim moment ale guvernului Ponta.

3. Independența justiției. Numirile din justiție, bugetul de funcționare al instituțiilor justiției, normele de aplicare să fie în acord cu cerințele societății civile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel