Macovei: Epoca Traian Băsescu în PDL s-a terminat

monica_macovei
monica_macovei

Monica Macovei spune că a intrat în cursa pentru câștigarea șefiei PDL, cursă de "100 de metri garduri", pentru a o câștiga, însă pentru "Reformiști", "gardurile sunt mai înalte".

Ea subliniază că propune o schimbare prin care să le readucă entuziasmul membrilor PDL chiar dacă unii consideră că acest lucru se poate realiza și cu actuala conducere. Cu privire la reîntoarcerea președintelui în PDL, Macovei a spus nu doar că Traian Băsescu nu va ocupa o funcție de conducere ci că nici măcar nu se va întoarce pentru că epoca lui s-a încheiat. 

"O mare parte din membrii PDL, cu care am vorbit în ţară, vor această schimbare pe care eu o propun, vor o perspectivă care să le readucă entuziasmul, ceea ce e firesc. Şi vor să facem o opoziţie reală, zilnică, puternică şi să devenim acel partid puternic şi modern al anului 2014. Sigur, există şi oameni care cred că aceste lucruri se pot realiza cu actuala conducere, de pildă, sau cel puţin o spun.", a spus Monica Macovei într-un interviu Agerpres.

Ea a subliniat "Am intrat în această cursă de "100 de metri garduri" ca să o câştig. Mă concentrez şi mă gândesc numai la acest fapt. Mai departe, aleg cei care vor vota. Le spun la toate întâlnirile să se gândească la electorat atunci când votează, la ce ar vrea electoratul să rezulte în urma acestei convenţii şi la cine ar vrea electoratul să conducă acest partid."

În plus, întrebată dacă epoca Băsescu s-a terminat a răspuns categoric "Da, sigur că da, este evident, da. Adică în sensul că nu o să se întoarcă Traian Băsescu să conducă partidul. Şi să ştiţi, l-am auzit pe preşedinte spunându-le asta celor din conducerea partidului de nişte ani de zile. (...) Deci, repet, mă îndoiesc că preşedintele ţării se va întoarce ca preşedinte de partid. Mă îndoiesc. A şi spus că vrea să revină în viaţa politică şi să se ocupe de dezvoltarea dreptei politice din România. Mie asta nu îmi spune că vrea să vină la conducerea PDL."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel