Macovei: E condamnabil că Ponta şi Antonescu au salutat protestele

monca-macovei
monca-macovei

Monica Macovei  deplânge faptul că liderii opoziţiei, Crin Antonescu şi Victor Ponta, se folosesc de revolta şi suferinţa oamenilor şi îşi fac calcule politicianiste despre cum să profite de pe urma tulburărilor.

"Demonstrațiile și protestele pașnice sunt o componentă a Democrației, dar condamn violența. Și toți trebuie să știm că nu vom primi rezolvări la problemele noastre aruncând cu pietre. Nu se poate construi nimic prin violență. Cei care manifestă pașnic și au un mesaj de transmis trebuie să se dezică și să se separe de cei violenți, iar cei care instigă la violențe au o mare răspundere", scrie Macovei pe blog, într-o postare intitulată "Împotriva violenței".

"Criza economică mondială, măsurile dure de austeritate luate de Guvern au condus, în mod așteptat, la acumularea de nemulțumiri în rândul populației, la reacții de revoltă. Este de înțeles chiar ca oamenii să-și strige nemulțumirea în stradă. Este de condamnat însă ca niște politicieni mânați de interese personale să se folosească de suferința și revolta unor oameni. (..) Ponta și Antonescu au salutat protestele, i-au îndemnat pe români să iasă în stradă, în timp ce ei își făceau noi calcule politicianiste despre cum să profite de pe urma lor", spune fostul ministru. "Iar în ceea ce privește declarația lui Crin Antonescu de aseară, atenționez că nu poți să te alături pașnic unor grupuri care incendiază, aruncă cu pietre, distrug vitrine și stații de autobuz și alte bunuri făcute din banii publici", mai arată ea.

Macovei abordează şi tema legii sănătăţii, arătându-se nemulţumită că ministerul nu s-a implicat aproape deloc.

"Reforma sănătății este necesară. Experiența din justiție și, mai recent, din educație, ne-a arătat că măsurile de reformă nu se aplică ușor. Erau de așteptat, așadar, contestațiile, criticile și declarațiile acide. În mod normal, rolul principal în promovarea și explicarea măsurilor de reformă revine ministerului de resort. În acest caz a fost neinspirat și termenul scurt prevăzut inițial pentru dezbaterea publică. Lipsa de implicare a Ministerului Sănătății din ultimele zile rămâne de neînțeles", conchide eurodeputatul PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel