Macovei, dezamăgită total de Iohannis și Cioloș

Monica Macovei a mărturisit în timpul emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV, că "în mare măsură" şi-a pierdut încrederea atât în Klaus Iohannis, cât şi în Dacian Cioloş.

"A promulgat legea alegerilor într-un singur tur la primari? A promulgat-o. A promulgat legea votului prin corespondenţă? A promulgat-o. A promis votul electronic? A uitat de el. Ştiţi cum e legea votului prin corespondenţă? Te duci la secţia de votare numai după ce ai anunţat cu şase luni înainte şi numai după ce te-ai înscris. Noi am făcut un proiect pe Internet, nu l-a băgat nimeni în seamă. Dar preşedintele Iohannis a promis în propria campanie că va insista şi că doreşte legea alegerilor în două tururi, spunând 'eu, ca primar, ştiu că legea alegerilor în două tururi e mai bună'", a comentat Monica Macovei la Realitatea TV în emisiunea 'Jocuri de putere'.

"După ce a devenit preşedinte, cred că se gândeşte cum să ia al doilea mandat. Ca orice preşedinte, nu? Oricare am face asta. Cred că oamenii se gândesc la al doilea mandat, şi nu asta în sine e ceva rău, dar dacă se gândeşte că îl câştigă cu PSD sau PNL, atunci nu văd o speranţă pentru noi, decât să ieşim în stradă şi să mai spunem încă o dată ce vrem. Pentru că asta e democraţia. Eu nu instig la violenţă, ieşim calmi în stradă, ca după Colectiv. Noi suntem ţara, nu ei. Nu politicenii sunt ţara, noi! Pe noi trebuie să ne asculte", a adăugat preşedintele M10.

"Oamenii au ieşit în stradă după Colectiv şi au spus 'vrem altă clasă politică!'. Au spus multe lucuri - vrem alegeri în două tururi, vrem 300 de parlamentari, iar asta înseamnă reformă electorală -, dar firul roşu din discursul lor a fost 'vrem altă clasă politică!'. Practic, strada le-a spus partidelor parlamentare - PSD, PNL, ALDE, UDMR, UNPR - să plece acasă. Ei nu mai există. Din punctul meu de vedere, ei sunt nişte forme goale care umblă prin Parlament. Ei trebuie să înţeleagă asta. Şi tocmai de asta pe mine mă doare foarte tare când guvernul Cioloş - care s-a născut tocmai datorită străzii, pentru că dacă nu era strada nu ar fi existat guvernul Cioloş - spune: 'fac legea alegerilor locale în două tururi de scrutin, dar întâi mă consult cu partidele. Păi stai un pic! Tu, ca premier care a venit pe tragedia de la Colectiv şi pe nemulţumirea oamenilor, trebuie să stai cu faţa spre cerinţele oamenilor, nu cu faţa spre PSD şi PNL. Dacă îi e teamă (de partide, n. red), am pierdut anul acesta. Să ştiţi că reforme mari se pot face şi în cinci luni dacă vrei. Eu am făcut DNA în trei luni şi multe alte lucruri în doi ani. El, dacă vrea, are un an şi poate să le facă", a explicat Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel