Macovei, despre cazul Toni Greblă: Judecătorii CCR le dau palme românilor

Europarlamentarul Monica Macovei spune că judecătorii Curții Constituționale trebuie să se disocieze de colegul lor urmărit penal, Toni Greblă, și să-i ceară insistent demisia acestuia. Credibilitatea CCR e compromisă atâta timp cât Greblă rămâne în funcția, crede Macovei.

"Cât timp ești în concediu nu poți fi dat afară, nu ți se poate desface contractul de muncă. Incompatibilitatea e un motiv pentru care poate să înceteze mandatul unui judecător al CCR. Această situație se referă la stricarea imaginii publice a CCR. Asta a făcut Toni Greblă. Nu mai există credibilitatea în CC datorită faptului că rămâne acolo. Nu i se cere să plece. Este foarte greu să mai crezi într-o asemenea instituție: e acuzat de fapte grave, își ia concediu și colegii îl lasă să plece. Îmi pare rău de Curte", a afirmat Macovei, luni, într-o intervenție telefonică la B1 Tv.

"Aș spune nu mai judec nimic până când nu își dă demisia pentru că este o rușine. Greblă și ceilalți judecători nu fac decât să le dea palme românilor", a arătat ea.

Europarlamentarul a intrat într-o altercație verbală ușoară cu ministrul PSD Liviu Pop, care i-a reproșat Monicăi Macovei că pune presiune pe judecătorii CCR și le dă directive.

AUGUSTIN ZEGREAN (CCR): TONI GREBLĂ, în CONCEDIU DE ODIHNĂ. Nu își dă DEMISIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel