Monica Macovei, atac dur la Victor Ponta, din cauza bugetului alocat DNA în 2015

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a lansat, joi, pe contul său de socializare, un atac dur la adresa premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de "zgârcenie" față de procurorii DNA care îi "destructurează partidul-mafie", pentru a putea da la hoți.

"Ponta ia de la procurori și dă la hoți", susține Monica Macovei, nemulțumită nu doar de suma alocată în proiectul de buget pentru Ministerul Public în 2015, ci și de faptul că bugetul DNA nu este precizat distinct, ceea ce îi va obliga pe procurorii anticorupție să "stea tot timpul cu mâna întinsă la procurorul general Nițu".

Mai mult, fostul ministru al Justiției avansează chiar ideea că faptul că bugetul DNA nu mai este precizat separat ar putea fi doar o etapă a unui plan al premierului Ponta legat de structura respectivă.   

DNA, buget 2015: Guvernul reduce bugetul procurorilor, spune DNA

"Micul Ceaușescu care, de ziua lui de naștere, ocupa cel mai mare stadion din țară și paraliza Bucureștiul pentru o petrecere scumpă și grandomană, s-a decis să fie zgârcit cu cei care apără banul public și îi destructurează partidul-mafie pe care îl conduce. Ponta a decis că procurorii n-au nevoie de bani și a propus reducerea bugetului Ministerului Public cu 32%, așadar și al DNA.

În ultimii 2 ani, DNA a identificat si a cerut recuperarea a circa 500 de milioane de euro, bani furați de la români, și solicită acum un buget de 25 de milioane de dolari pentru 2015 pentru a putea în continuare recupera banii românilor de la cei care îi jefuiesc. Drept răsplată, PSD a decis să nu le dea acest buget procurorilor anticorupție, să le taie fondurile și să le dea acolo de unde se poate fura sau pentru a plăti dezmățul pomenilor electorale din 2014.

În plus, faptul că bugetul DNA nu mai este precizat distinct înseamnă că va sta tot timpul cu mâna întinsă la procurorul general Nițu. Sau pregătește oare Ponta comasarea DNA cu alte structuri de parchet dacă nu mai precizează separat bugetul DNA, încălcând astfel legea", a scris, joi, pe Facebook, Monica Macovei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel