Luptă strânsă pentru șefia PNL. Bogdan Chirieac: "Punct de inflexiune în PNL. Rămâne și o a treia opțiune"

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre momentul în care Ludovic Orban a început să ”câștige teren” în fața lui Florin Cîțu în ceea ce privește alegerile pentru șefia PNL. 

Bogdan Chirieac, analist politic, s-a aflat duminică seara în direct la România TV unde a subliniat schimbările din Partidul Național Liberal și lupta pentru șefia partidului. Mai mult, deși Florin Cîțu pare intens susținut de președintele țării, Klaus Iohannis, actualul lider al PNL, Ludovic Orban, câștigă teren. 

Sunt vehiculate mai multe scenarii pentru președinția PNL, dar și pentru alegerile din 2024.

”Această luptă din PNL adâncește haosul economic din țara noastră. Ea este profund toxică. Multă lume a sugerat ca alegerile pentru președinția PNL să se desfășoare în iulie și nu în septembrie, tocmai pentru a putea scurta această perioadă de calvar. Lucrurile se schimbă. Până la urmă, președinte PNL va fi cel desemnat de președintele Klaus Iohannis. În același timp, după episodul Alexandru Nazare și șuvoiul acela de informații, niciodată dezmințit, vis-a-vis de comisioanele la împrumuturile gigant făcute de Florin Cîțu și ca prim-ministru și ca ministru de Finanțe, atunci a avut loc un punct de inflexiune în PNL. Nu toată lumea din PNL este împotriva României, ca să spun așa. Ba dimpotrivă, majoritatea chiar sunt oameni în regulă. Din acel moment, în opinia mea, Ludovic Orban începe să câștige teren. Nu m-ar mira ca până la sfârșit Ludovic Orban să câștige competiția. Sigur că rămâne și o a treia opțiune. Am văzut că Dan Motreanu s-a ales președinte de organizație PNL. S-ar putea ca o a treia personalitate, desemnată de Klaus Iohannis să câștige președinția PNL”, a declarat Bogdan Chirieac.

Ludovic Orban și Florin Cîțu, în campanie

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost nevoit să se urce pe scenă la Cluj, într-o situație cel puțin stânjenitoare: Florin Cîțu tocmai își anunțase echipa de lideri PNL care îl susține și i-a invitat rând pe rând, pe toți alături de el, pe scenă. După o prezentare fastuoasă, cu aplauze și felicitări reciproce, Orban a urcat pe scenă și a spus că totuși PNL este mult mai mare decât echipa prezentată anterior. 

CITEȘTE AICI: Ludovic Orban, primul mesaj după situația stânjenitoare de la Cluj, în care a fost pus de Florin Cîțu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel