Urmărește emisiunea live


Lupta anticorupție din România, contract între SUA și o URIAȘĂ companie engleză. Chirieac: E o întrebare cât casa

coruptie
coruptie

Bogdan Chirieac a vorbit despre contractul apărut în presă, semnat între SUA și compania engleză SCL Social, ce vizează lupta anticorupție din România.

Analistul politic a explicat întâi ceea ce înseamnă SCL Social și ce obiective uriașe a reușit să atingă în ultimii ani, prin manipularea rețelelor de socializare. Compania care este astăzi implicată prin contract în lupta anticorupție din România a stat la baza Brexitului și a alegerii lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

”Miliarde de oameni folosesc rețelele de socializare, cele pe care le cunoaștem. Fiecare utitlizator de rețea, de Facebook de exemplu, este măsurat în 5000 puncte. Fiecare persoană care își dă mesaje sau își pune poze, este măsurată. Se face un profil psihologic al cetățeanului despre care el nu știe nimic, profilul e mai exact decât cel al unui psihiatru de mare experiență.

Odată cunoscut profilul psihologic al utilizatorului, se dau mesajele politice. Ele sunt calibrate în așa fel încât, de exemplu, „sunt sunt pro-Iohannis și ar fi trebuit să fi votat Ponta, vor calibra mesajul în așa fel încât să ajung să-l urăsc pe Iohannis”.     

Succesul uriaș al lui Alexander Nix, proprietarul SCL Social, a fost în primul rând în Marea Britanie cu Brexitul. Ei s-au dus întâi la David Cameron, premierul de atunci, care a refuzat. Au trecut strada apoi și s-au dus la Nigel Farage, care i-a angajat, iar Marea Britanie a ieșit din UE prin mesajele pe care le-au dat, spun dânșii. 

Al doilea moment de maximă importanță a fost la alegerea lui Donald Trump. Trump inițial nu a vrut, s-au dus la Ted Cruz, tot republican, care a ajuns de pe locul 16 pe locul 2. Ulterior, am înțeles că Donald Trump a spus că indiferent cât a plătit Cruz, el plătește de zece ori mai mult. Ei au trimis alegătorilor americani exact mesajele de care aveau nevoie.

Revenind în România, e o întrebare cât casa cea ridicată de doamna Sorina Matei: compania este angajată în favoarea actualei așa zise campanii anticorupție din România sau împotriva ei?”, a spus analistul Bogdan Chirieac la România TV.

Jurnalista Sorina Matei a dezvălui pe blogul personal că pe 27 Martie 2017, la Departamentul de Justiţie al SUA/ Divizia pentru Securitate Naţională/Unitatea de Înregistrare FARA– Foreign Agents Registration Act, a fost declarat contractul dintre compania Strategic Communication Laboratories (SCL Social), din Londra, şi firma Andreae & Associates, din Whashington DC, contractul vizând lupta anticorupţie din România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel