Luminița Odobescu, vot Kovesi. Dăncilă: Nu pot să vă spun!

Dăncilă
Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că votul Consiliului UE din COREPER pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi este secret și astfel nu poate spune cum a votat ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, în acest caz.

"Nu pot să vă spun cum a votat. Eu am spus punctul de vedere al Guvernului. Votul este secret și nu putem știi cum a votat. Eu am exprimat punctul de vedere al Guvernului, domnul președinte are propriul punct de vedere. Domnul președinte încalcă Constituția. Nu pot să-i cer să se amestece în astfel de situație, face ceea ce știe dânsul cel mai bine, adică nu ține cont de nimeni decât de opinia domniei sale, chiar dacă de multe ori lucrurile pe care le face sunt împotriva legii fundamentale", a declarat, vineri, la Reșița, liderul PSD Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că i-a comunicat Luminiței Odobescu că el, în calitate de șef de stat, o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

Luminița Odobescu, vot pentru Laura Codruța Kovesi 

Surse politice au precizat pentru MEDIAFAX că ambasadorul României la Uniunea Europeană, Luminița Odobescu, a votat pentru candidatul Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat, joi, că Laura Codruța Kovesi a obținut în COREPER 17 voturi pentru desemnarea sa în funcția de procuror șef european, din totalul celor 22 de voturi exprimare.

Procedural Consiliul UE va transmite Parlamentului European decizia luată, joi, urmând ca PE să ia act, prin procedură internă de hotărârea Consiliului. Decizia a fost luat în Consiliul UE, prin majoritate simplă, conform regulamentulul de funcționare al Parchetului European (EPPO).

Premierul Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA. Ulterior, premierul a spus că nu a apucat să vorbească cu ambasadorul român la UE și că nu știe cum a votat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel