Lukoil vrea schimbarea sistemului de taxare pentru industria petrolieră

Lukoil vrea  nou regim de taxare pentru industria petrolieră a Rusiei, bazat pe profit. Măsura este  crucială pentru a sprijini folosirea tehnologiilor moderne, costisitoare şi pentru a menţine nivelul producţiei de ţiţei, a declarat Leonid Fedun, vicepreşedintele companiei ruse, transmite Reuters.

"Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm este mediul fiscal din Rusia", a afirmat oficialul companiei ruse, la o conferinţă desfăşurată la Bruxelles.

Guvernul de la Moscova analizează de câţiva ani schimbarea sistemului de taxare în industria petrolieră, încercând să găsească un echilibru între necesităţile bugetare şi o producţie sustenabilă de ţiţei. În prezent, 40% din veniturile statului sunt generate de producţia de ţiţei şi gaze naturale.

Actualul sistem de taxare se bazează pe producţie şi exporturi. Companiile susţin o taxare bazată pe profit, care ar majora producţia, reflectând mai bine costurile de explorare şi riscurile.

Ministerul Energiei a propus deja un regim de taxare bazat pe profit, iar unele proiecte pilot ar putea fi introduse chiar de anul viitor.

[citeste si]

Companiile ruseşti se confruntă cu declinul producţiei de ţiţei, din cauza epuizării zăcămintelor din vestul Siberiei. Ele au adoptat noi metode de extragere a ţiţeiului, cum ar fi fracturarea hidraulică şi forajul orizontal, pentru a susţine producţia.

"Utilizarea metodelor suplimentare de extragere a ţiţeiului este foarte costisitoare, iar la actualul preţ al petrolului şi actualul regim de taxare nu funcţionează", a afirmat Fedun, pentru Reuters.

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel