Lukoil pregătește o investiție de 270 de miliane de dolari

Lukoil și KazMunayGas au semnat un nou acord pentru zona Zhenis din Marea Caspică.

Grupul petrolier rus Lukoil intenţionează să investească 270 de milioane de dolari în explorarea perimetrului Zhenis, amplasat în apele teritoriale ale Kazahstanului din Marea Caspică, a declarat, marţi, preşedintele şi cel mai mare acţionar al Lukoil, Vagit Alekperov, transmite Reuters.

Lukoil, a doua mare companie petrolieră din Rusia şi KazMunayGas - proprietarul KazMunayGas International (fostul Rompetrol) - au semnat marţi un acord de principiu cu privire la lucrările posibile ce se vor desfăşura la perimetrul offshore Zhenis, amplasat la adâncimi de 75-100 de metri şi la o distanţă de 180 de kilometri de portul Aktau din Kazahstan.

60 de milioane în prima fază

"Prima fază a lucărilor de prospecţiuni prevede investiţii de aproximativ 60 de milioane de dolari pentru foraje şi studii seismice...Cea de-a doua fază prevede investiţii de 210 milioane de dolari", a spus Alekperov. 
Acesta a adăugat că un contract ar putea fi semnat în toamnă, iar lucrările de explorare ar putea începe în 2019.
"KazMunayGas şi Lukoil sunt parteneri strategici de mulţi ani, iar în prezent implementează mai multe proiecte comune", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie de la KazMunayGas, Sauat Mynbayev.

KazMunayGas deține cea mai mare unitate de profil din România

Compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan KazMunayGas controlează firma KazMunayGas International, care este prezentă în 11 ţări şi deţine rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare unitate de profil din România) şi Vega Ploieşti (cea mai veche rafinărie în funcţiune), dar şi reţele de distribuţie de carburanţi (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franţa şi Spania. 

În luna decembrie 2016, a fost semnat acordul între KMG şi compania chineză CEFC China Energy Company Ltd. privind vânzarea pachetului de 51% din acţiunile KMGI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel