Lukașenko i-a cerut lui Putin să rezerve 0,5 milioane de tone de cereale "pentru orice eventualitate"

Lukașenko i-a cerut lui Putin să rezerve 0,5 milioane de tone de cereale "pentru orice eventualitate" / Foto: Pixabay, de Cameraforyouexperience
Lukașenko i-a cerut lui Putin să rezerve 0,5 milioane de tone de cereale "pentru orice eventualitate" / Foto: Pixabay, de Cameraforyouexperience

Alexandr Lukașenko i-a cerut lui Vladimir Putin să rezerve 0,5 milioane de tone de cereale "pentru orice eventualitate".

Președintele belarus Alexandr Lukașenko i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să rezerve 0,5 milioane de tone de cereale pentru Belarus. El le-a spus reporterilor de la Uzina Mecanica Minsk despre această conversație cu Putin, informează BelTA.

"Pentru orice eventualitate, puneți deoparte 500.000 de tone de cereale (i-a spus Lukașenko lui Putin n.r.). El spune, nu vă faceți griji: Vom vinde un milion, și la prețuri rezonabile", a povestit Lukașenko, scrie Interfax.

Potrivit lui Lukașenko, el i-a cerut lui Putin să facă această rezervă pentru orice eventualitate.

"La urma urmei, în acest an, Belarus își va recolta și propria sa recoltă bună de cereale. Pentru dezvoltarea creșterii animalelor și a păsărilor de curte vor fi necesare furaje suplimentare. La rândul său, Belarus va avea posibilitatea de a spori suplimentar, dacă este necesar, aprovizionarea cu produse lactate și carne pe piața rusă", a adăugat el.

Lukașenko a mai susținut că Belarus își asigură propria securitate alimentară, în timp ce exportul de produse agricole în acest an se va ridica la cel puțin 7 miliarde de dolari. Anterior a fost raportat că Belarusul se așteaptă anul acesta la o recoltă record de cereale, la nivelul de 8-8,2 milioane de tone, dacă se adaugă și recolta de rapiță și porumb, recolta de cereale este estimată la 11 milioane de tone.

Lukașenko îl critică pe Scholz pentru că a făcut publice detaliile conversației cu Putin. "Nu înțelege nimic în politică"

Alexander Lukașenko l-a criticat pe cancelarul german Olaf Scholz pentru că a făcut publice detaliile conversației cu Vladimir Putin.

"El nu înțelege și nu vrea să înțeleagă nimic în politică", a spus Lukașenko vineri, în timpul unei conversații cu jurnaliştii, scrie agenția de stat BelTA.

"Astfel de conversații între cei doi șefi de stat sunt absolut închise. Puteți vorbi despre conversație și să o faceți publică doar cu acordul celui de la celălalt capăt al firului. Trebuia să fie de acord cu Putin, să-l întrebați: Aici vreau. Și așa mai departe", a afirmat Lukașenko

El a amintit că președintele francez Emmanuel Macron a "promovat într-un fel jurnaliștilor" detaliile conversației cu Putin. "Nu este posibil", a spus Lukașenko.

Serviciul de presă prezidențial citează comentariul lui Lukașenko în legătură cu declarațiile lui Scholz conform cărora, într-o conversație cu el, Putin ar fi început să nege independența Belarusului și a Ucrainei. Potrivit președintelui belarus, el cunoaște "un alt punct de vedere al președintelui Rusiei". "Și principalul este ceea ce vă spun: suveranitatea, independența statului nostru - acestea sunt lucruri de neclintit" a mai spus Lukașenko.

În plus, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat vineri că avioanele de luptă SU-24 belaruse au fost reconfigurate pentru a putea transporta armament nuclear, relatează Reuters. Într-o declaraţie pentru presă, Lukaşenko a explicat că această decizie a fost agreată anterior cu preşedintele rus Vladimir Putin. Vezi mai mult despre acest subiect AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel