Luis Suarez, mod inedit de a sărbători marcarea golului cu numărul 500

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Internaţionalul uruguayan Luis Suarez, atacantul echipei Atletico Madrid, care a marcat duminică al 500-lea gol ca fotbalist profesionist, a sărbătorit această performanţă donând 500 de mingi cluburilor juvenile din oraşele în care a jucat pe parcursul carierei sale, informează EFE.

Suarez s-a lansat la Nacional Montevideo (Uruguay), înainte de a sosi în Europa, unde a evoluat pentru FC Groningen şi Ajax Amsterdam (Olanda), FC Liverpool (Anglia), FC Barcelona şi Atletico Madrid (Spania). El a îmbrăcat, totodată, de 116 ori tricoul reprezentativei Uruguayului.

Starul sud-american a donat cele 500 de mingi cluburilor şi instituţiilor din aceste oraşe, care lucrează cu băieţi şi fete, având fotbalul drept element de dezvoltare şi coeziune socială.

"Am vrut să dau înapoi celor şapte echipe care m-au format ca fotbalist, să ofer un impuls cluburilor juvenile care au nevoie de sprijin şi echipament pentru a le încuraja să-şi urmeze visurile", a precizat Luis Suarez într-un comunicat dat publicităţii de compania de echipament sportiv care îl sponsorizează şi care a proiectat o gheată specială pentru a marca performanţa uruguayanului.

Atacantul uruguayan a atins bariera de 500 de goluri duminică, la meciul cu Deportivo Alaves (1-0), când a marcat al 19-lea său gol în 31 de meciuri disputate pentru Atletico Madrid, la care se adaugă cele înscrise sub culorile lui Nacional Montevideo (12), FC Groningen (15), Ajax (82), Liverpool (82) şi FC Barcelona (198). El este şi golgheterul all-time al selecţionatei Uruguayului, cu 63 de goluri, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel