Lufthansa preia o parte din Air Berlin. Acord important

Compania aeriană germană Lufthansa va semna joi un acord vizând preluarea unor părţi importante din rivala aflată în insolvenţă Air Berlin.

Acordul, care ar urma să fie semnat la ora locală 12:00 (10:00 GMT) în faţa notarului, prevede că Lufthansa va prelua 81 de avioane şi 3.000 de angajaţi, din cele 144 de aparate şi 8.500 de salariaţi ai Air Berlin, a precizat Carsten Spohr. 

"Astăzi vom asista la un moment de cotitură în istoria Lufthansa şi Air Berlin", a declarat directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, citat de AFP şi Reuters. . 

O sursă citată de Reuters, scrie Agerpres. a declarat anterior că Lufthansa va prelua divizia Niki a Air Berlin, compania sa regională LG Walter, precum şi o parte din avioanele Air Berlin care efectuează zboruri pe distanţe scurte. 

În luna august, Air Berlin şi-a declarat insolvenţa, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Acest anunţ a obligat Guvernul german să vină în sprijinul operatorului aerian cu un credit punte de 150 de milioane de euro pentru ca avioanele Air Berlin să poată zbura în continuare. Luna trecută, Air Berlin a informat că a ales duo-ul Lufthansa - easyJet drept ofertanţi preferaţi cu care va negocia vânzarea celor 140 de aparate ale sale şi că discuţiile se vor derula până la data de 12 octombrie, iar după încheierea unui acord compania germană va trebui să-şi închidă operaţiunile. 

Ministrul Economiei, Brigitte Zypries, declara recent că ar saluta o tranzacţie în urma căreia Lufthansa ar prelua o parte importantă din activele companiei Air Berlin. Lufthansa, principala companie aeriană din Germania, nu poate prelua în totalitate Air Berlin pentru că, astfel, ar dobândi o poziţie dominantă în Germania. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel