Ludovic Orban vrea schimbări la CCR: Vizăm mai multe aspecte

Florin Răvdan / 08 iul 2019 / 14:07 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că PNL a pus bazele unui grup de lucru care are ca obiectiv final un proiect de modificare a legii de funcţionare a Curţii Constituţionale din România. 

"Am stabilit un grup de lucru format din reprezentanţii partidului care au activitate în comisiile juridice şi care au avut contribuţii la acte normative de natură constituţională.

Obiectivele acestui grup sunt realizarea unei analize comparative privind modul în care funcţionează curţile constituţionale din alte ţări europene, o identificare a tuturor deficienţelor majore generate de textele constituţionale şi de legea de organizare şi funcţionare a CCR, iar obiectivul final este pregătirea unui proiect de revizuire a Constituţiei şi de asemenea de pregătire a unui proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea CCR. Sigur, vizăm mai multe aspecte, de la modalitatea de desemnare a judecătorilor CCR, modalitatea de luare a deciziilor, posibilitatea de introducere de majorităţi calificate la anumite decizii, vrem să identificăm limitele în deciziile pe care le poate lua CCR.

Vrem să punem CCR în slujba democraţiei, a cetăţeanului, să împiedicăm apariţia unor decizii ale CCR luate în sprijinul unor grupuri de interese", a declarat Ludovic Orban. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25